Obavijesti

News

Komentari 113

Pakleni stroj: Umjesto vode, perilica rublja rigala je vatru

Pakleni stroj: Umjesto vode, perilica rublja rigala je vatru
7

Vatrogasci su imali pune ruke posla. Na Silvestrovo su gorjele kuće, krovišta, baraka, terasa, opečen je i zaštitar, a jedna perilica rublja umalo je uništila kuću...

VIDEO

Vatrogasci koji su dežurali u novogodišnjoj noći imali su pune ruke posla. U Vladislavcima kraj Osijeka izgorjela je kuća, u Vrbovcu krovište, u Zagrebu je planula baraka, a u Podsusedu je raketa zapalila terasu. U Bedekovčini je opečen zaštitar, a na Staru godinu jedna perilica rublja umalo je uništila cijelu kuću.

Umjesto vode, perilica rublja u selu Brezje u Međimurju počela je rigati vatru. Planula je na Staru godinu i umalo uništila cijelu kuću. Susjedi obitelji odmah su zvali čakovečke vatrogasce koji su izašli na teren. Čim su stigli, vidjeli su ukućane i susjede kako već gase požar pomoću kanti s vodom. Ušli su u kuću koja je bila u dimu. Pomoću vitla uspjeli su izvući paklenu perilicu iz kuće i ugasiti je u dvorištu. Vatra je zahvatila i dio namještaja, no brzo su je savladali. Pomoću ventilatora uspjeli su ispuhati sav dim iz kuće. Šteta od požara je velika, no još nije utvrđena. 

U Vladislavcima izgorjela kuća: 'Sve mi je izgorjelo'

Novogodišnje jutro Josip Uglik (57) iz Vladislavaca kraj Osijeka dočekao je na zgarištu svojega doma. Tužno je gledao u izgorjele ostatke stare kuće u kojoj je odrastao, a koja je točno u ponoć planula kao šibica i vrlo brzo izgorjela.

- Bio sam kod kuće i bilo je nekoliko minuta do ponoći kad sam pošao do susjeda čestitati Novu godinu. Vani su bila djeca koja su bacala petarde. Odjednom panika, zovu me da izađem, kažu da mi gori kuća. Krov je već sav bio zahvaćen plamenom. Nije joj bilo spasa. Sve je izgorjelo, ostao je samo prednji dio kuće u kojem su laktofrizi od Kooperacije Čepin kojima sam iznajmio taj dio da u njemu drže tankove za mlijeko. Naime, tu mještani dolaze predati mlijeko nakon mužnje - kaže Josip iznoseći iz kuće nešto odjeće i stvari koje nije uništio požar.

Ići će živjeti kod sina u Osijek jer nema drugog izbora. Na intervenciju su brzo pristigli osječki vatrogasci, no bilo je nemoguće spasiti staru kuću koja je brzo gorjela. Navodno je požar izbio u dimnjaku. Josip se grijao na drva i ugljen. 

Gorjelo krovište kuće, terasa, drvena baraka, kontejner

U Vrbovcu je na Silvestrovo izgorjelo krovište kuće, no nitko, nasreću, nije ozlijeđen. Uzrok požara je strujni osigurač.

U novogodišnjoj noći zagrebački su vatrogasci ugasili požar terase u Podsusedu koji je uzrokovala zalutala raketa, a na Trešnjevci su spriječili da vatra proguta drvenu baraku. Navodno je i taj požar uzrokovala pirotehnika. 

U Bedekovčini je planuo metalni kontejner te je ozlijeđen zaštitar. Odvezen je u bolnicu Bračak, a vatrogasci su ugasili požar oko jedan ujutro. Navodno je uzrok plinska peć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.