Obavijesti

News

Komentari 105

'Pala' hrvatsko-ekvadorska mafijaška veza: Istražni zatvor za Olivera Čokaru i još dvojicu

'Pala' hrvatsko-ekvadorska mafijaška veza: Istražni zatvor za Olivera Čokaru i još dvojicu
5

Na boravak iza rešetaka poslani su Oliver Čokara te Anđelko O. i Goran B. zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Uhićeni su dok su 'pretovarali' kokain iz kontejnera...

VIDEO

Nakon ispitivanja pred Uskokom koje se odvijalo u ponedjeljak, predvečer je sudac istrage odredio istražni zatvor za trojicu osumnjičenih uhićenih u akciji dubrovačke policije sa 72 kilograma kokaina.

Kokain među bananama: Uskok otkrio kako su dileri preko Ploča krijumčarili 73 kilograma droge
Kokain među bananama: Uskok otkrio kako su dileri preko Ploča krijumčarili 73 kilograma droge

Na boravak iza rešetaka poslani su Oliver Čokara te Anđelko Oršulić i Goran B. zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Uhićeni su dok su 'pretovarali' kokain iz kontejnera koji je u vlasništvu tvrtke bivše gradonačelnice Metkovića Katarine Ujdur, no kako je naglašeno u sjedištu PU dubrovačko-neretvanske, ta tvrtka nema veze s krijumčarenjem kokaina. Droga je bila skrivena u dijelu kontejnera kojim su u Luku Ploče iz Ekvadora stigle banane, a Goran i Anđelko su bili zaduženi za provaljivanje u kontejner te vađenje kokaina iz spremnika te potom iz kruga tvrtke, do automobila u kojem ih je čekao Čokara. On je pak trebao čuvati stražu i preko veze javljati ako bude kakvih problema...

Dubrovnik: Policija pronašla sto kilograma kokaina među bananama

Kako neslužbeno doznajemo, policija je nešto ranije dobila dojavu o sumnjivom teretu u kontejneru. Koliko zapravo imaju detaljnijih podataka u smislu ranijeg praćenja krijumčarenja 'bijeloga', tek će se vidjeti, no zasad je poznato da se prvoosumnjičeni branio šutnjom te da uhićenja ove trojice nemaju veze s organiziranom skupinom koja je 'pala' nešto ranije, također zbog šverca većih količina kokaina preko luke Ploče.

Dakle, riječ je o dvije kriminalne organizacije, smatraju na USKOK-u. Goran B. je inače priznao sve, odnosno onaj dio koji mu je bio poznat, barem je tako tvrdio tijekom iznošenja svoje obrane. Ukratko, da je angažiran za provalu u kontejner iz kojeg je trebao izvaditi predmete, no nikad mu nije bilo rečeno da je riječ o kokainu, to je shvatio tek tijekom cijele 'akcije'...

Tko je Oliver Čokara?

Oliver Čokara prije koju godinu se naveliko spominjao po domaćim portalima kao osoba koju je Zagrepčanka Radmila Vojnović označila kao jednog od glavnih krivaca za događaje u Držićevoj ulici u Zagrebu, optužujući ga da je paljevinama došao do vrijednih napuštenih nekretnina na mjestu kojih je 2013. godine na ime njegove supruge otvoren luksuzni hotel.

– Godine 2001. u Hrvatsku je došao jedan čovjek koji se nije borio za ovu zemlju. Taj se čovjek zove Oliver Čokara. Rođen je 1974. u Kaknju, BiH. Kad je dobio izgon iz jedne europske zemlje, "skrasio" se u Zagrebu. Za početak je davao alibi Novici Petraču kada je otet Zagorčev sin. Dobio je državljanstvo i došao s djevojkom u Petrinjsku 31 u Zagrebu. Otkad on živi u Petrinjskoj, 95 posto požara koji su se desili u gradu, desili su se u krugu od 300 do 500 metara oko njega. Ima i mrtvih. Uglavnom su to napušteni objekti u kojima žive beskućnici, hrvatski državljani koji također nikoga ne zanimaju. Njih, mene i moje susjede taj je Oliver palio po gradu. O.K., možda ne on direktno, ali on zna tko su počinitelji jer je naručitelj. Moj predmet stoji na DORH-u od 2. 2. 2011. godine, živim u sigurnoj kući koju mi je ustupila prijateljica. Oliver otvara hotel koji vrijedi pet milijuna eura, sve novine pišu o "kremi" koja se tamo zatekla.... – govorila je svojedobno Vojnović za Nacional. 

Vojnović je u listopadu 2018. godine pred Europskim sudom za ljudska prava dobila odštetu od sedam i pol tisuća eura nakon što je, kako je objavljeno, "na inicijativu i uz asistenciju pravnog tima udruge B.a.B.e. i Kuće ljudskih prava Zagreb", u siječnju 2015. godine pokrenula postupak zbog izostanka reakcije "domaćih tijela na njezine navode o zlostavljanju, podmetanju požara i prijetnjama upućenim od strane privatne osobe", prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon tih objava u medijima reagirao je Čokara preko odvjetnika, tvrdeći da je njegova obitelj nekretninu u Držićevoj kupila od zakonite vlasnice na temelju valjanog ugovora.

– Svi stanari koji su ranije živjeli na adresi Držićeva 9 tamo su bili bespravno. Unatoč tomu, obitelj Čokara je svim stanarima, uključujući i gospođu Vojnović, isplatila ugovorenu novčanu naknadu, temeljem valjanih i od javnog bilježnika ovjerenih ugovora.

Od 2011. godine obitelj Čokara, uključujući i njihovu maloljetnu djecu, izložena je stalnom pritisku i neviđenim napadima putem Facebooka i ostalih društvenih mreža od strane gospođe Vojnović koja je, očito, naknadno postala nezadovoljna iznosom naknade koji je dobila iako je, ponavljamo, u navedenom prostoru bila bez valjane pravne osnove. Protiv gospodina Čokare nikada se s ovim u vezi nije vodio bilo kakav sudski postupak te se presuda Europskog suda za ljudska prava odnosi na Republiku Hrvatsku, a ne na njega osobno i njegovu obitelj – stajalo je, uz ostalo, u objavi reakcije na jedan od članaka u Nacionalu.

Priopćenje odvjetnice tvrke Frigo Bonsai:

- Tvrtka Frigo Bonsai i njezina direktorica Katarina Taslak nisu na bilo koji način povezani s akcijom zapljene 73 kilograma kokaina u skladištu. Kao što je već poznato, tvrtka Frigo Bonsai registrirana je za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem i nažalost, njezino skladište zlouporabljeno je u svrhu kriminalnih radnji. To je danas potvrdila i konferencija za medije Policijske uprave Dubrovačke neretvanske. Frigo Bonsai je tvrtka koja besprijekorno uspješno posluje dugi niz godina i nažalost, neprovjerenim medijskim napisima koje smo imali prilike čitati nanesena je velika reputacijska šteta i ugroženo je daljnje poslovanje. Moj klijent tako snosi teške posljedice zbog nesretnog spleta okolnosti i neobjektivnog izvještavanja, iako sam nema nikakvu odgovornost u cijelom slučaju. Zbog svega navedenog postoji mogućnost da ćemo poduzeti daljnje korake u svrhu pravne zaštite. - izjavila je odvjetnica Sanja Mišević u ime tvrtke Frigo Bonsai. 

Tko je Anđelko?

Kako doznaje Telegram Anđelko Oršulić je HDZ-ovac koji je do prije dvije godine bio i jedna od ključnih figura u Nogometnom klubu Gusar iz Komina. Za Oršulića se Telegram raspitao u njegovom nekadašnjem nogometnom klubu. Da su tamo imali puno povjerenja u njega potvrđuje činjenica da je svojevremeno vodio i prvu momčad tog kuba kao pomoćni trener. Nakon što je otišao iz NK Gusara nije poznato gdje je nastavio sportsku karijeru. Političku je pak imao na lokalnoj razini i to kao kandidat HDZ-a na izborima za mjesni odbor Komina. U dva navrata, prema javno dostupnim podacima, bio je kandidat te stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa