Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pala s kreveta: Bebi se igla za kukičanje zabila u oko

Kumkum (1.5) pala je s kreveta i ubola se iglom koja je kroz oko došla sve do površine mozga. Liječnici su iglu vadili s unutarnje strane lubanje

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
9 komentara

Malena Kumkum, 18-mjesečna Indijka, igrajući se u petak iglom za kukičanje, pala je s kreveta i iglu si zabila ravno u desno oko. Njena šokirana majka Puneeta nije dirala iglu nego ju je odmah odvezla u bolnicu.
- Bila je nemirna i slabo je disala. Morali smo joj dati sedative da se smiri kako bismo počeli s operacijom. Pročistili smo joj dišne puteve i dali anesteziju - ispričao je liječnik Kapil Dev Soni iz bolnice u New Delhiju. Kako je iglu zbog kukice na vrhu bilo nemoguće izvući iz oka, a da ga pritom ne oštete, liječnici su ju odlučili izvući s druge strane, s unutarnje strane lubanje. Pet liječnika sudjelovalo je u trosatnoj operaciji. Srećom, majka je djevojčicu na vrijeme dovela u bolnicu, unutar tri sata. U suprotnom je moglo doći do krvarenja mozga zbog oštećenja vanjske ovojnice.
- Igla je srećom promašila sve bitne dijelove oka. Njen vid uopće nije oštećen - rekao je liječnik odavši da ipak postoji rizik da djevojčica dobije meningitis zbog curenja cerebrospinalne tekućine. Kumkum će iz bolnice izaći u petak.

Možda vas zanima i ovo:
Message