Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Pala sam na koljena, bilo me strah, ali odmah sam ustala"

Išla po pecivo: Malena je prešla zebru pa se vratila po pecivo. Na nju je naletio Žarko Tušek, zastupnik HDZ-a. Odmah je nazvao šefa policije

Foto: PIxsell
83 komentara

Bilo me strah, malo me boljelo, ali odmah sam se podigla, uzbuđeno nam je ispričala djevojčica (11) na koju je u ponedjeljak na pješačkom prijelazu u Ulici Ivana Rendića u Krapini autom naletio saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek.

- Svaki dan jedna učiteljica krapinske osnovne škole nakon nastave otprati djecu do autobusne postaje, čeka s njima autobus i vrati se - kaže nam ravnateljica Osnovne škole u koju ide djevojčica.

- U ponedjeljak ih je pustila sat vremena ranije, a djevojčica je čekala mlađeg brata da završi s nastavom - rekla nam je ravnateljica.

Obitelj djevojčice kaže da je njihova kći otišla po pecivo s prijateljicom.

- U trenutku dok se vraćala preko zebre, učinilo joj se da je čovjek u automobilu mahnuo da prođe. Ona je krenula, a on ju je udario u bok te je pala na koljena i ruke - kaže nam majka.

- Došao sam do djevojčice i podigao je. Ona je otišla na drugu stranu ceste, a ja sam pozvao policiju. Došla je i Hitna pomoć, koja ju je odvezla u bolnicu u Zaboku na pregled. Dao sam izjavu policiji, obavio alkotestiranje i napuhao 0 promila. Sjeo sam u auto i otišao u bolnicu. S majkom djevojčice bio sam dok su liječnici pregledavali njezinu kćer. Nakon pregleda djevojčica je otpuštena iz bolnice. Hvala Bogu, djevojčica je dobro, i to je najvažnije - kazao je Tušek.

Mediji prenose izjavu Tušeka da je nakon nesreće nazvao je načelnika policijske postaje Krapina i obavijestio ga o nesreći.

- O nesreći sam obavijestio policijsku postaju Krapina, postaju u svom gradu, da pošalju patrolu - rekao nam je Tušek.

Nedavno je prometnu nesreću imala njegova stranačka kolegica i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. Nakon što je autom također udarila djevojčicu, ispostavilo se da joj u trenutku nesreće vozačka nije vrijedila čak tri godine.

- To je sve u redu. Imam važeću vozačku dozvolu. Vrijedi do 2022. - rekao je nam je Tušek. Policija je priopćila da je stao na pješačkom. Djevojčica je stajala na nogostupu. Tušek je krenuo, a ona je iskoračila na pješački. Lakše je ozlijeđena.

Ambiciozni HDZ-ovac
Žarko Tušek rođen je 1981. u Zaboku. Završio je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu (SSS). Predsjednik je krapinsko-zagorskog HDZ-a, saborski zastupnik šef je saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva     

 

MILAN BANDIĆ
S 1,6 promila 5. siječnja 2002. skrivio je manju prometnu nesreću. Pobjegao je vozaču kojeg je udario pa onda pokušao podmititi policajce i pobjeći im. Dao je ostavku.

U Staroj gradskoj vijećnici započela 20. sjednica zagrebačke Gradske skupštine | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GABRIJELA ŽALAC
Ministrica je 9. ožujka u Vinkovcima naletjela na dijete koje je pretrčavalo cestu na neobilježenome mjestu. Priznala je da je vozila a da vozačku nije produljila tri godine.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DAVOR BERNARDIĆ
Kao član Predsjedništva SDP-a, Bernardić je u ožujku 2016. zatečen za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi. Davor Bernardić se ispričao javnosti, a kasnije je postao predsjednik stranke.

Zagreb: U središnjici SDP-a održana izvanredna konferencija za medije | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Message