Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Pale prve optužnice oko ruskog miješanja u američke izbore

Američke obavještajne agencije zaključile su u siječnju kako se Rusija miješala u izbore kako bi pomogla predsjedniku Donaldu Trumpu pobijediti Hillary Clinton

FILE PHOTO: FBI Director Mueller testifies at a security threat hearing on Capitol Hill in Washington
Foto: Kevin Lamarque
11 komentara

Velika savezna porota u Washingtonu odobrila je prve optužnice u istrazi navodnog ruskog miješanja u predsjedničke izbore SAD-a 2016. godine, izvijestio je CNN a prenosi Reuters.

Optužbe su zapečaćene po nalozima federalnog suca i nije poznat njihov sadržaj, ističe CNN dodajući kako svatko tko se suočava s optužbama može biti uhićen u ponedjeljak.

Američke obavještajne agencije zaključile su u siječnju kako se Rusija miješala u izbore kako bi pomogla predsjedniku Donaldu Trumpu pobijediti Hillary Clinton kroz kampanju hakiranja i objavljivanja neugodnih poruka e-pošte te širenje propagande putem društvenih medija kako bi diskreditirala kampanju.

Posebni savjetnik Robert Mueller istražuje jesu li se službenici Trumpovih kampanja urotili i podržavali ta ruska nastojanja.

Istražuju se i drugi mogući zločini, uključujući i opstrukciju pravde, pranje novca i utaju poreza.

Muelerov glasnogovornik Peter Carr odbio je komentirati Reutersu izvješću CNN-a u petak.

Trump je odbacio tvrdnje da se njegova kampanja urotila s Rusima i osudio istrage o tom pitanju kao lov na vještice.

Kremlj je odbio optužbe.

Muellera je imenovalo Ministarstvo pravosuđe u svibnju da vodi istragu nakon što je Trump otpustio direktora FBI-a Jamesa Comeya koji je vodio federalnu istragu o mogućoj suradnji s Rusijom.

U srpnju su agenti FBI-a upali u kuću Trumpovog bivšeg menadžera kampanje Paula Manaforta u Virginiji, čiji je poslove i prijašnji angažman za prorusku političku stranku u Ukrajini istraživao Muellerov tim.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message