Obavijesti

News

Komentari 28

Palež pred izbore: Antolićev auto koristio je njegov brat

Palež pred izbore: Antolićev auto koristio je njegov brat
15

PROBUDIO STANARE: Auto je potpuno uništen. Policija je potvrdila kako se ne radi o tehničkom kvaru. Netko ga je namjerno zapalio?

VIDEO

Nepoznati napadač zapalio je u noći na srijedu automobil Dinamova člana uprave i direktora sigurnosti Krešimira Antolića. U potpunosti je izgorio, a vatra se proširila i na susjedni parkirani auto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Drama na Vrbanima: Šefu sigurnosti Dinama noćas izgorio automobil

Drama na Vrbanima: Šefu sigurnosti Dinama noćas izgorio automobil Više na http://bit.ly/2jY3SBO

Posted by 24sata on Wednesday, 6 December 2017

Ovo je zadnji primjer u dugačkom nizu zapaljenih automobila i napada na članove tog zagrebačkog nogometnoga kluba ili navijača. Vatra je na vozilu buknula oko 5.35 sati u Rujanskoj ulici. Vatrogasci su došli u roku od devet minuta od dojave i odmah počeli gasiti parkirani Volkswagen Golf IV sa sisačkim tablicama. Plamen je zahvatio i prednji kraj parkiranog Citroëna C4, koji je postao neprepoznatljiv. Cijelo područje okružila je policija, no do počinitelja jučer nisu došli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ujutro me probudila vika i policijske sirene. Pogledao sam kroz prozor i vidio zapaljeni auto. Par minuta poslije su došli vatrogasci i riješili situaciju - rekao nam je čitatelj koji je snimio i nekoliko fotografija.

Inače, iako automobil glasi na Antolića, on ga nije vozio. Puno ga je češće koristio njegov brat. Krešimir je jučerašnje jutro proveo sa svojim bivšim kolegama, dao im je dokumente te su razgovarali o mogućim prijetnjama i njegovoj sigurnosti. Obećao je poslati priopćenje medijima, no do kraja ovog izdanja novina nije se oglasio ni on niti Dinamo.

Podsjetimo, Antolić je u klub stigao 2015. iz Ministarstva unutarnjih poslova. Kao policajac i kriminalist bavio se suzbijanjem droge, a kasnije je postao i načelnik Općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke. U Dinamu se cijelo vrijeme bavi pitanjima sigurnosti kluba, stadiona, ali se najviše posvetio problemu huligana. Zbog njihovih nereda, prekidanja utakmica, bakljadi i napada na Hrvatski nogometni savez (HNS) čak ih je usporedio i s teroristima. Sukob navijača i HNS-a sad je na vrhuncu zbog izbora za novo/staro vodstvo. U kolovozu su tako u Tomislavgradu pucali i ranili dinamova savjetnika Zdravka Mamića. U rujnu su dvojica prebila trenera kluba Maria Cvitanovića. Nijedan slučaj još nije riješen, a sukobi još neće prestati. Tako su Bad Blue Boysi krajem studenog nosili transparente kojima su najavili “novu borbu”.

- Dok Mamić postavlja i bira, na tribini i ulici neće biti mira - pisalo je na porukama navijača.

Auto je vozio njegov brat

Zapaljeni automobil glasi na Krešimira Antolića, direktora sigurnosti i člana uprave nogometnog kluba Dinamo. Uništeni Golf IV vozio je njegov brat. Na istoj adresi Antolić je imao prijavljenu i tvrtku za najam stanova, koju je ugasio.

POGLEDAJTE GALERIJU:

15
| Foto: Luka Stanzl/Davor Visnjic/PIXSELL/Snimio čitatelj

Požari u Zagrebu

20. 11. 2017.

Nepoznati piroman zapalio je Mazdu MX5 te se požar proširio na parkirani Golf i zgradu na Gračanskoj cesti. Zapaljeni auto pripada Ana-Mariji Kirin, voditeljici portala Miss Interneta kojoj su i prije prijetili i auto zalijevali kiselinom i pur pjenom. Počinitelja još traže.

11.10 2017. 

U ulici Javorovac zapaljen je i izgorio Ford  C Max kojeg je vozio BBB-ovac Matija S. U svojoj povijesti imao je zabranu dolazaka na Dinamov stadion, a savjetnik GNK Dinamo optužio ga je da ga je pokušao udariti u glavu. Počinitelja nisu pronašli.

29.10. 2017.

U krugu bolnice Sestara milosrdnica u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici izgorjela je Opel Insignija jednog kirurga te se požar proširio na auto njegove kolegice pedijatrice. Očevidom su utvrdili da je Opel netko zalio zapaljivo tekućinom pa zapalio i pobjegao. Ovog utorka netko je u bolnicu dojavio da je postavljena eksplozivna naprava. Nasreću, pirotehničari nisu pronašli nikakvu bombu. Oba slučaja su i dalje neriješena. 

20.9. 2017.

Dva napadača prebila su ispred stana trenera GNK Dinamo Maria Cvitanovića. Nemilice su ga tukli palicama i šakama te su mu ozlijedili ruku. Uspio se izvući i pozvati policiju i Hitnu pomoć. Krivci su i dalje na slobodi.

2.11. 2017.

Dok je navijač BBB-a Marko V. bio u Španjolskoj, netko mu je zapalio Ford Fiestu parkiranu u Ulici Vjekoslava Spinčića. Kome se zamjerio te tko mu se osvetio, policija i dalje traži. 

Ožujak 2016.

Dva puta u mjesec dana zapaljeni su auti koje je koristio trener Lokomotive Tomislav Ivković. Prvi put izgorio je VW Passat na zagrebačkom Oboju, a drugi put Ford Focus. Veću katastrofu oba su puta spriječili vatrogasci. Piroman nije pronađen. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...