Obavijesti

News

Komentari 11

Palić na sudu tvrdi da se upucao sam, a susjedi: 'Vidjeli smo mu oca s pištoljem, repetirao ga je'

Palić na sudu tvrdi da se upucao sam, a susjedi: 'Vidjeli smo mu oca s pištoljem, repetirao ga je'
7

U travnju 2018. Vice Palić (26) provocirao je majku ubijene Kristine Krupljan nakon presude Davidu Komšiću. U srpnju 2019. ranjen je iz pištolja tijekom svađe s ocem Nikolom

VIDEO

Nisam vidjela kad je pucao jer se taj dio ne vidi s terase. Čula sam kako su ostali vikali Vici da ode. On se udaljio do kraja ulice i Nikola se počeo vraćati u kuću. Kako se on počeo vraćati tako se počeo vraćati i Vice, vidjela sam da okreće pištolj prema njemu i čula dva hica, prepričavala je događaj iz srpnja prošle godine susjeda obitelji Palić Josipa K. 

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Nikoli Paliću (56), kojeg terete za pokušaj ubojstva sina Vice (26).

- Ne osjećam se krivim - rekao je Nikola.

Javnost je Vicu upoznala u travnju 2018. godine nakon incidenta koji su on i njegov prijatelj izazvali ispred Županijskog suda u Zagrebu. Podsjetimo, on i prijatelj vozili su se na biciklima dok je majka ubijene Kristine Krupljan davala izjavu nakon nepravomoćne presude Davidu Komšiću za teško ubojstvo. 

- Trebali ste  o tome ranije govoriti - dobacio joj je. Otac ubijene djevojke Dalibor Krupljan i njegov brat potrčali su za njim.  Dostigli su ga kod zgrade Ministarstva vanjskih poslova gdje je stric ubijene izgubio živce i nasrnuo na mladića.

Obojica su tad dobili prekršajne prijave, a godinu i tri mjeseca kasnije Vice se sukobio s ocem u Južnoj ulici u zagrebačkoj Dubravi braneći majku. Sve je krenulo, utvrdila je policija, nakon što je Nikola došao do kafića u kojem su sjedile njegova izvanbračna supruga i kćer. Povikao je na nju i pljusnuo je, a nakon što su ga izgurali iz kafića otišao je kući gdje su bila dvojica njegovih sinova Vice i Tomislav i njegova snaha.

Svađa se nastavila na cesti gdje su svjedoci vidjeli Vicu kako se stolicom pokušava obraniti od oca, koji je, prema policijskom izvješću, u ruci držao preklopni nož.

- Čula sam buku i izašla na terasu. Vidjeli sam Vicu Palića kako se nagurava s ocem Nikolom. Vice je imao stolicu koju je držao ispred sebe. Nikola je u jednom trenutku pao, a Vice ga je šutao nogama u glavu - ispričala je Josipa.

Vidjela je da Nikola ima pištolj, koji je uperio u sina, no pištolj je dvaput "zaštekao". To je zaključila jer je vidjela da Nikola "nešto povlači" rukom po pištolju iz čega je zaključila da je namjeravao pucati, no nije uspio.

Njezin suprug Robert rekao je da ostaje kod onoga što je rekao u istrazi pa su na sudu pročitali njegov iskaz.

- Te večeri bio sam kod kuće i gledao televiziju. Čuo sam ženski glas kako viče: "Nemoj, nemoj!". Supruga je prva izašla na terasu. Na cesti je bilo još ljudi koji su odvajali Nikolu i Vicu. Nikola je vikao na Vicu da je zbog 20 kuna završio u zatvoru. Bio je jako ljut, izvadio je pištolj, uperio ga u Vicu i čulo se škljoc. Nije zapucao, sve je to ponovio i opet se čulo škljoc - govorio je Robert tijekom istrage.

Vidio je kako se Vice, još psujući oca, počeo udaljavati te je pobjegao na kraj ulice, no počeo se vraćati.

- Vidio sam da je Nikola opet okrenuo pištolj prema kraju ulice i zapucao, a potom se okrenuo i rekao: "Evo pogodio sam ga." - ispričao je Robert.

Vice je završio u KB Dubrava na liječenju gdje su njegove ozljede okvalificirali kao teške. I dok je njegov brat Tomislav na sudu iskoristio zakonsku mogućnost i odbio svjedočiti protiv oca, Vice je, kako doznajemo, na prošlom ročištu tu mogućnost odbio.

- Sam sam se upucao dok sam trčeći bježao od oca - rekao je Vice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić