News

Komentari 2

Palio otpad u bačvi, ostalo mu žara: Vjetar prevrnuo bačvu i aktivirao požar u L. Rogoznici

Palio otpad u bačvi, ostalo mu žara: Vjetar prevrnuo bačvu i aktivirao požar u L. Rogoznici

U velikom požaru u Lovki Rogoznici uništeno je 120 hektara površine, a šteta je oko 140.000 kuna. 63-godišnjak nije dovoljno provjerio je li vatra u bačvi ugašena nakon što je u njoj spalio biljni otpad

Završeno je istraživanje nad 63-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjičilo za podmetanje velikog požara 10. siječnja u Lokvi Rogoznici i kojeg je policija jučer uhitila.

POGLEDAJTE VIDEO Veliki požar u Lokvi Rogoznici

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 63-godišnji muškarac 10. siječnja 2022. godine u Lokvi Rogoznici, u improviziranoj metalnoj bačvi, spaljivao biljni otpad pri čemu se nije uvjerio da je u dovoljnoj mjeri vatru sa sigurnošću ugasio, a u večernjim satima uslijed udara vjetra došlo je do prevrtanja bačve, te je žar iz iste aktivirao požar. Opožareno je oko 120 hektara površine. Do sada utvrđena materijalna šteta iznosi oko 140.000 kuna", priopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Protiv 63-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom postupajući iz nehaja.

Najčitaniji članci