Obavijesti

Promo sadržaj

Pametni telefoni su poput nebodera: Sve su veći

Pametni telefoni su poput nebodera: Sve su veći
3

Najviša zgrada na svijetu visoka je 828 metara, a novi pametni telefoni u omjeru 18:9 oponašaju velike nebodere

Burj Khalifa trenutno je najviša zgrada na svijetu (828 metara), ali ne zadugo jer se gradi još viša zgrada. Jeddah Tower u Saudijskoj Arabiji za dvije će godine dotaknuti oblake na visini od čak 1000 metara. Ulazimo u vrijeme kilometarskih nebodera te ne sumnjamo da će se ubrzo pojaviti temelji za još višu zgradu pa su zagrebački „neboderi“ s visinama nižim od 100 metara pravi patuljci (Poslovni centar Strojarska s 25 katova visine je 96,15 metara dok je Zagrepčanka s ipak jednim katom više visoka samo 94,6 metra). Podsjećaju li vas novi pametni telefoni na visoke nebodere?

Uz omjer visine i širine od 18:9, pa i 19,5:9 najnoviji pametni telefoni koriste istu strategiju kao i neboderi – bore se za prostor i veličinu. Sve više vremena provodimo na pametnim telefonima, u našoj regiji u prosjeku 4,3 sata dnevno, te su nam potrebni sve veći ekrani koji mogu prikazati serije i filmove u originalnom formatu. Građevinarstvo je rješenje nedostatka prostora pronašlo u visinama, a istu strategiju koriste i proizvođači mobitela – izdužuju ih u našim rukama kako bismo u ergonomski boljem obliku dobili veću dijagonalu.

S ekranom od 5,99 inča najnoviji pametni telefon na hrvatskom tržištu meanIT Smartphone X6 uz vrlo mali rub nudi ekran u omjeru 18:9. Ukoliko ste nekada koristili mobitele s ekranom omjera stranica 16:9, u meanIT-ovim proporcijama imali biste ekran od 5,5 inča. Dakle, uz novi omjer dobit ćete veći ekran, u kućištu iste veličine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ergonomija je znatno unaprijeđena pa X6 s kvalitetnim metalnim kućištem odlično leži u ruci te nema straha da bi vam telefon mogao iskliznuti iz ruke. Kako biste ipak bili sigurni u to, preporučujemo obavezno korištenje zaštitne silikonske maske i kaljenog stakla. Nakon kupnje smartphonea ne morate se izlagati novom trošku i gubitku vremena jer u pakiranju uz meanIT X6 dolaze gratis silikonska zaštita, kaljeno staklo te visokokvalitetne slušalice. Možete birati između dvije boje – crne i zlatne.

meanIT Smartphone X6 opremljen je najnovijim funkcionalnostima poput dvije stražnje Sony kamere i PDAF tehnologijom brzog autofokusa, prednja selfie kamera dolazi s funkcijom otključavanja kvalitetnog ekrana prepoznavanjem vašeg lica, a na stražnjoj strani ugrađen je i senzor otiska prsta. Mnogima će, uz povoljnu cijenu, dodatni benefit biti i istovremeni rad s dvije SIM kartice (dual SIM, dual standby), a s baterijom od čak 3200 mAh bit će zadovoljni i oni korisnici koji svoj pametni telefon koriste duže od 4,3 sata dnevno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive