Obavijesti

News

Komentari 71

Pametno: Pokazat ćemo kako se zastupa interese građana

Pametno:  Pokazat ćemo kako se zastupa interese građana
9

Veselo je u nedjelju navečer u taboru stranke Pametno u Splitu, nakon što je oko 20 sati na televiziji objavljeno da su osvojili jedno zastupničko mjesto u Saboru

VIDEO

21:58 "S HDZ-om i Mostom ne možemo pregovarati jer nisu za modernu i građansku Hrvatsku. I ova takozvana lijeva koalicija također je u posljednje vrijeme stavljala u pitanje neke civilizacijske vrijednosti koje smo dosegli kao društvo, na sličan način su upravljali državom kao i HDZ, kroz političku trgovinu i klijentelizam, ali s njihove strane vidimo nastojanja i ljude koji u tome nisu sudjelovali proteklih 25 godina. Kada vidimo da se zalažu za iste vrijednosti kao i Pametno, možda možemo s njima razgovarati. Bit će zanimljivo gledati vrijeme nakon izbora, nadam se da nećemo opet imati mukotrpno formiranje Vlade, ali sve mi se čini da ćemo imati nove izbore nakon 6 ili 7 mjeseci", kazala je Marijana Puljak.

20:31 Veselo je u nedjelju navečer u taboru stranke Pametno u Splitu, nakon što je oko 20 sati na televiziji objavljeno da su osvojili jedno zastupničko mjesto u Saboru, a Marijana Puljak je ponovila da će se zalagati za modernu, otvorenu, obrazovanu, građansku i tolerantnu Hrvatsku.

Izjavila je da će sada konačno imati svog predstavnika jer su ih ljudi prepoznali kao svoj prvi izbor te najavila da će opravdati njihovo povjerenje.

"Naš će predstavnik pokazati što znači biti saborski zastupnik, kako se treba ponašati, kako treba zastupati interese građana, kako ne trgovati i ne manipulirati. On će biti odgovoran i dosljedan zastupnik koji će poštovati interese građana, a ne osobne interese", rekla je Puljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također je poručila kako se nada da će nakon objave konačnih rezultata mandata biti još više.

Puljak vjeruje da će Pametno dobiti svog zastupnika

Predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, komentirajući u nedjelju navečer u Splitu izlazne ankete, izjavila je da će ta stranka 'kad tad zaokrenuti Hrvatsku', i da će na kraju njihovi zastupnici ući u Hrvatski sabor.

Zahvalila se svim građanima koji su izišli na parlamentarne izbore, pogotovo onima koji su dali glas stranci Pametno, te dodala kako njihovi glasači znaju da je to dugoročna priča i da će stranka Pametno kad tad zaokrenuti Hrvatsku.

Nadamo se da ćemo do službenih rezultata opravdati povjerenje i podršku birača. Vjerujemo kako će naši predstavnici ući u Sabor, te zastupati modernu, otvorenu, građansku Hrvatsku", kazala je Puljak.  Napomenula je da su danas zbog SMS poruka osjećali podršku građana, zbog čega se nada kako će se sa službenim rezultatima to pokazati kroz zastupničko mjesto.

Rekla je da nema razočarenja jer su u tu priču ušli dugoročno, jer grade političku opciju na duge staze i jer znaju da su ovi parlamentarni izbori jedna stepenica na tom  putu.

Puljak je kazala kako nastavljaju dalje jer ih izlazne ankete ne obeshrabruju, i da ne odustaju od svog cilja i od zaokretanja Hrvatske ka modernoj, otvorenoj, obrazovanoj, tolerantnoj i građanskoj Hrvatskoj.

Upitana jesu li očekivali ovakav rezultat, te vjeruje li da će se tijekom večeri nešto promijeniti, Marijana Puljak je odgovorila da imaju pozitivan odjek s birališta, pa se nada da će do službenih rezultata imati svog zastupnika.

"Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati nakon izbora. Nadam se da nećemo imati onaj ponovljeni scenarij o dugotrajnom sastavljanju vlade ili ono što se najavljivalo da će na temelju ovih rezultata doći do tzv. velike koalicije, što bi za Hrvatsku bilo loše zato jer jedna i druga strana na sličan način upravljaju zemljom", kazala je Puljak.

Na novinarski upit očekuje li nove izbore rekla je kako se čini da idemo ka tome i da se ponovno stvara nestabilnost, kao i da se nada da će građani sve to izdržati i da neće  zbog takvih nestabilnosti u vladi patiti država.

I u izbornom stožeru nositelja liste stranke Pametno u Zagrebu, Ivice Puljka, nakon izlaznih anketa ipak su izražavali očekivanja da će stranka osvojiti dva do tri mandata. Večer je duga, pričekajmo rezultate, rekao je Puljak. Dodao je da su u kampanji učinili sve i vjeruju da su ih birači prepoznali kao alternativnu građansku opciju koja je Hrvatskoj nužna.

 Prema izlaznim anketama stranka Pametno  najbliže je prelasku izbornog praga u I. I X. Izbornoj jedinici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer