Obavijesti

News

Komentari 105

Pančić kazneno prijavio HDZ: Ivo Sanader nije djelovao sam

Pančić kazneno prijavio HDZ: Ivo Sanader nije djelovao sam
1

Ne može Ivo Sanader biti kriv za sve, a ostali se ponašaju kao da nisu ništa znali, izjavio je Pančić. Vladimir Šeks smatra kako prijava nije nikakav udar na HDZ

VIDEO

Čelnik Hrvatskih socijaldemokrata Ivica Pančić podnio je kaznenu prijavu protiv HDZ-a i to temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. Bez obzira na poziciju Ive Sanadera, traži da se ispita jesu li u eventualnim kaznenim djelima sudjelovali ili za njih znali njegovi najbliži suradnici.

To se prvenstveno odnosi na navodno postojanje "crnih fondova" u HDZ-u, kupnju famoznog Sanaderovog blindiranog BMW-a te na fiktivno zapošljavanje HDZ-ovca Rade Buljubašića u HEP-u. Pančić očekuje da USKOK i Državno odvjetništvo paralelno s istragom protiv Ive Sanadera u navedenim slučajevima istraži eventualnu odgovornost HDZ-a.

Za Pančića ova kaznena prijava je potpora glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ali i premijerki Jadranki Kosor u njihovoj borbi protiv političke korupcije.

- Ne može Ivo Sanader biti kriv za sve, a ostali se ponašaju kao da nisu ništa znali. Ovo što njemu rade, meni kao iskrenom njegovom protivniku, dođe žao. Ovakvo šutiranje dok se čovjek nalazi u prašini ipak nema smisla - rekao je Pančić. Utvrdi li se odgovornost HDZ-a u bilo kojem od ovih slučajeva, stranka može biti novčano kažnjena i to s najmanje 5000 do najviše 8 milijuna kuna uz obvezu povrata protupravno stečene imovinske koristi. Pančić tvrdi kako su mu i članovi HDZ-a rekli da sve navedene slučajeve treba raščistiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sigurno 90 posto članstva nije sudjelovalo u nezakonitostima bilo koje vrste i njima kao i javnosti odgovara da se stvori jedna desna konzervativna demokršćanska stranka bez kriminalnih ili korupcionaških elemenata. Smatra da će takvo što doprinijeti ozdravljenju političke scene - izjavio je.

Ivica Pančić gostovao je u vijestima 24sata TV-a. Na pitanje zašto je prijavio HDZ odgovorio je kako je učinio ono što se odavno trebalo napraviti. Istaknuo je kako postupci članova HDZ-a padaju na teret samoj stranci. 

- Mogu govoriti što žele, ali bi bilo dobro da vrate novac koji su uzeli. Priznali su da je postojao "crni fond" te je činjenica kako je novac bio u HDZ-u, a sada je u Uskoku - kazao je Pančić. Dodao je kako će se sve utvrditi istragom. 

Pančić je rekao i kako sve što se događa na hrvatskoj političkoj sceni ne sluti na dobro. Dodaje kako se institucije urušavaju, a najgore još nije ni došlo. Naglasio je kako nije najveći problem u Vladi, već u opoziciji koja ne nudi ništa novo. Smatra da se suština ne bi izmijenila te kako je Hrvatska u iznimno teškoj situaciji.  

Za imovinsku karticu Domagoja Ivana Miloševića je komentirao kako nije sramota biti bogat ni siromašan. Kaže kako bi bilo sporno ukoliko je netko bogatstvo zaradio nezakonito. Smatra kako nisu svi do imovine koju imaju trebali doći krađom.

Šeks: Nije to nikakav udar na HDZ

- Svaki građanin ima pravo podnijeti kaznenu prijavu, a Državno odvjetništvo jedino je mjerodavno odlučivati o njoj - rekao je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks komentirajući Pančićev potez. Smatra da kaznena prijava nije nikakav udar na HDZ.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer