Obavijesti

News

Komentari 47

Panika: Katamaran se oteo kontroli i zabio u rivu na Hvaru

Panika: Katamaran se oteo kontroli i zabio u rivu na Hvaru
11

HAVARIJA Brod dug 30 i širok 12 metara udario je u hvarsku rivu u ponedjeljak. Nakon prvog udara u rivu posada je uspjela bove staviti na oplatu broda kako bi spriječili veću štetu

VIDEO

Pristajali su na hvarsku rivu i vezivali se za druge brodove. No onda je kapetan shvatio da nema kontrolu nad brodom pa su morali otpustiti užad kako ne bi stradali ni njegov ni drugi brodovi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tako nam je čitateljica opisala brodsku nezgodu u hvarskoj luci u ponedjeljak oko 20.30. Katamaran “Adriatic Queen”, koji plovi za turističku tvrtku, pokušali su spasiti čamcem, gurajući ga dalje. No odnos snaga nije bio na strani čamca. Posada se ustrčala, a kapetan je pokušavao vratiti kontrole nad odmetnutim plovilom. Udarili su u rivu jednim trupom, propeli se te se odbili natrag. A potom su udarili i drugi put. Taj je put posada stavila bove da ublaže udarac. Na rivi su neki pokušavali odgurnuti brod golim rukama. Ni to nije upalilo. Jedva su stranu broda uspjeli privezati za rivu te konopcima svezati brod.

- Tek nakon toga kapetan je uspio ugasiti motore. Bili su tu i ljudi iz Lučke uprave te Lučke kapetanije. Kasnije su brod oteglili iz luke. Kamo, iskreno ne znam - rekla nam je čitateljica.

U Lučkoj upravi Hvara u ponedjeljak nisu imali potpune službene podatke pa nisu mogli davati nikakve komentare, a iz Lučke kapetanije nitko nije odgovarao na pozive. 

- Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. I sreća u ovoj nezgodi je da je katamaran udario jednim od dva trupa, jer da je riječ o običnom brodu, sigurno bi šteta bila veća - kaže čitateljica. 

Inače, “Adriatic Queen” je izletnički katamaran. U Grčkoj ga je u odličnom stanju, iako je brod polovan, kupila hrvatska obiteljska tvrtka koja se bavi turizmom prije nešto više od godinu dana. Brod dug 30, a širok 12 metara bio je gotovo potpuno opremljen za izletnički turizam.


No nezgoda u jednom brodogradilištu u kolovozu prošle godine gotovo ga je u potpunosti uništila. Naime, brod je bio na hladnom pogonu. No izbio je požar i brod je gotovo u potpunosti izgorio. Šteta je bila milijunska. Vlasnici su bili u šoku. Od broda, nažalost, nije izgorjela samo zastava. No nakon manje od godinu dana brod su uspjeli obnoviti.

Krajem ovoga tjedna trebali su ukrcati prvu turu turista.

Nažalost, nakon ovog incidenta “Adriatic Queen” će zbog temeljitog pregleda sačekati s turistima. 

- Sve je na brodu novo, koliko sam čula, od motora do elektronike. Što je pošlo po krivu, valjda će otkriti na remontu.
Govorili su da je to kao da se vozite u autu, nemate kontrolu nad njim, a morate ugasiti motor. U svakom slučaju šteta, jer taj im je brod lani izgorio - kaže nam čitateljica koja je snimila “Adriatic Queen”, koja nije baš kraljica što se tiče sreće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:02
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa