Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Panika u Tuzli: Dojavili lažne bombe na tri različite lokacije

Odmah nakon dojave, objekti su evakuirani, a radnici i građani koji su se zatekli u njima su izašli i ispred zgrada čekali da se završi pregled i policijski očevid

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
3 komentara

U samo petnaest minuta za sada nepoznati sumnjivci su u tri navrata obavijestili službenike policije kako su postavili eksplozivne naprave u zgradi Općine Tuzla, glavnoj zgradi NLB banke i robnoj kući Omega.

Odmah nakon dojave, objekti su evakuirani, a radnici i građani koji su se zatekli u njima su izašli i ispred zgrada čekali da se završi pregled i očevid. 

Posljednjih mjeseci robna kuća Omega je stalno na meti lažnih dojavljivača, dok je u prošlosti bilo i dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradi Općine Tuzla i NLB banci. Službenici policije otkrili su učenike koji su lažno dojavljivali o postavljenim bombama u svojim školama, a za sada nisu otkriveni lažni dojavljivači o postavljenim bombama u drugim objektima.

Inače, u Tuzli je proteklih dana dosta nemirno. Navijači su najprije u subotu utrčali u teren i na petnaest minuta prekinuli susret Slobode i Branitelja, a potom su i porazbijali stakla na stadionu Tušanj, gdje igra Sloboda.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message