Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pao i ozlijedio koljeno: GSS je spasio planinara na Biokovu

HGSS je u jutarnjim satima dobio žuran poziv za spašavanjem planinara koji je zajedno sa još četiri planinara krenuo u petak ujutro put biokovskoh vrhova..

2 komentara

U petak ujutro započeta akcija spašavanja  planinara S.T. (56) na predjelu Kimet na planini Biokovo uspješno je okončana. 

Naime negdje oko 10,00 sati HGSS dobila je žuran poziv za spašavanjem planinara koji je zajedno sa još četiri planinara krenuo u petak ujutro put biokovskoh vrhova. Svi planinari su, kako nam je rekao Tonči Lalić, pročelnik HGSS Makarska iz Zagreba, među njima su bile i tri planinarke. 

Nesretni planinar je pao i u padu ozlijedio koljeno.

"Zbog teške ozljede koljena bilo je potrebno transportirati ga do najbliže ceste. Transport je trajao dva sata, a u akciji je sudjelovalo devet pripadnika HGSS stanice Makarska", rekao nam je Lalić. Od njega saznajemo da je sreća u nesreći što planinar nije bio sam s obzirom da se radi o dosta teškoj ozljedi koljena. 

Predio Kimet na kojem je planinar nastradao nalazi se na dosta zahtjevnom terenu na visini od 1536 metara nadmorske visine. Ovo je nažalost tek jedna od mnogih akcija spašavanja planinara i izletnika na planini Biokovo te HGSS-ovci upozoravaju sve ljubitelje prirode da budu oprezni prilikom planinarenja jer nije rijetkost da su avanturistički odlasci sa smrtnim posljedicama.

Možda vas zanima i ovo:
Message