News

Komentari 3

Pao lift na Braču, troje je teško ozlijeđeno, među njima i dijete

Pao lift na Braču, troje je teško ozlijeđeno, među njima i dijete

U obiteljskoj kući u općini Pučišća na otoku Braču došlo je do pada lifta u kojem je ozlijeđeno troje ljudi, među kojima je i četverogodišnje dijete

Osobe koje su se nalazile u liftu prebačene su helikopterom u KBC Split, a kako doznajemo, dvoje osoba je zadržano na liječenju u bolnici zbog težih ozljeda ekstremiteta, dok je dijete pušteno na kućnu njegu - javljaju iz PU splitsko-dalmatinske.

Dizalo, za koje se pretpostavlja da je namijenjeno za osobe s invaliditetom, se srušilo sinoć oko 20.30 sati u obiteljskoj kući u Klesarskoj ulici.

Načelnik općine Pučišća rekao nam je da su u dizalu bili jedan muškarac srednjih godina s invaliditetom, njegov otac i četverogodišnje dijete.

- Poznajem obitelj, muškarac s invaliditetom doživio je nesreću prije 10ak godina i dugo je bio na oporavku. U svakodnevnom životu mu pomažu njegova majka i otac, koji su stariji ljudi. Koliko sam čuo, sinoć je njegov otac u KBC-u imao operaciju, a dijete je pušteno na kućnu njegu - rekao nam je načelnik Marino Kaštelan.

U intervenciji su sudjelovali vatrogasci iz DVD Pučišća i DVD Supetar, te djelatnici HMP Brač.

- Akcija spašavanja trajala je oko 15 minuta nakon čega je helikopter došao po njih. U nesreći je sudjelovalo troje ljudi iz iste obitelji, među kojima je bila i osoba s invaliditetom. Na svu sreću izvlačenje nije bilo komplicirano i nismo trebali ništa rezati - rekli su nam iz DVD-a Pučišća. 

 Supetarski vatrogasci koji su izvukli unesrećene i pomogli pri pružanju prve pomoći kao i u njihovom transportu u zračnu luku Brač poželjeli su unesrećenima brz oporavak.

Uzrok nesreće još nije poznat, a očevid je u tijeku.

Najčitaniji članci