Obavijesti

News

Komentari 9

'Pao' na Bajakovu: U krov auta sakrio 38 kilograma marihuane

'Pao' na Bajakovu: U krov auta sakrio 38 kilograma marihuane
5

Diler je u ponedjeljak popodne pokušao ući u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo. Carinicima je bio sumnjiv preinačeni krov pa su ga skenirali rendgenom. Bio je pun droge

VIDEO

Vozač (74) iz Njemačke završio je u pritvoru nakon što je u ponedjeljak uvečer pokušao iz Srbije prošvercati 38 kilograma visokokvalitetne marihuane. 

U svojoj Nissan Navari došao je na prijelaz Bajakovo oko 18 sati. Dao je putovnicu koja je bila u redu. Ipak, carinici su posumnjali u izgled krova koji je bio drukčiji od originala. Auto su odmah skenirali rendgenom, a slika im je pokazala kako su u krovu nalaze paketi u kojima je uobičajeno umotana droga. Posao su odmah preuzeli granični policajci. Od Županijskog suda u Vukovaru dobili su nalog za hitan pregled auta. U preinačenom krovu našli su 35 plastičnih paketa u kojima je bilo ukupno 38 kilograma marihuane.

- Ovaj pronalazak droge samo potvrda kako je tzv. balkanska ruta i dalje jedan od najznačajnijih kanala kojim se krijumčari droga koriste kako bi drogu transportirali do zapadne Europe - rekao je zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek Anto Antunović složio se kako je ovo najveća zapljena droge u ovoj godini te pohvalio visoku profesionalnost djelatnika carine, koji su, vođeni intuicijom i dobrim dosadašnjim rezultatima rada, posumnjali u krovište, na prvi pogled, uobičajenog vozila.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Krešimir Hunjet naglasio je kako se radi o drogi visoke kvalitete koja je bila namijenjena tržištu Zapadne Europe, kojom bi, da je uspio izvršiti svoj naum, 74-godišnjak jako dobro zaradio.

Zaplijenjena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske nastavljaju kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu Vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu Vladu'

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke