News

Komentari 36

Pao na snijegu u Đurđevcu: Grad i dućan mu moraju platiti više od 300.000 kuna odštete

Pao na snijegu u Đurđevcu: Grad i dućan mu moraju platiti više od 300.000 kuna odštete

Alojzije, tada 75-godišnjak, kada se kao pješak poskliznuo na neočišćenoj, snijegom prekrivenoj pješačkoj stazi gurajući bicikl. Pao je na tlo i pritom slomio desnu bedrenu kost u kuku

Grad i trgovački lanac odgovorni su za tešku ozljedu nesretnog umirovljenika Alojzija (85) koji je u Đurđevcu prilikom pada na snijegom prekrivenoj pješačkoj stazi slomio bedrenu kost u kuku.

Odlučila je tako u ponedjeljak općinska sutkinja u Koprivnici koja je Alojziju dosudila odštetu od 106.000 kuna, 450 kuna rente mjesečno od siječnja 2014. godine te 94.000 kuna odvjetničkih troškova. Postane li presuda pravomoćna, ukupan iznos s kamatama bit će veći od 300.000 kuna, javlja danica.hr.

Nesretan slučaj dogodio se još u prosincu 2012. godine oko 10.30 sati u Grkinskoj ulici u Đurđevcu, na parkiralištu ispred dućana Sloge podravske trgovine.

"Alojzije, tada 75-godišnjak, doživio je nezgodu na način da se kao pješak poskliznuo na neočišćenoj, snijegom prekrivenoj pješačkoj stazi gurajući bicikl prema parkiralištu trgovine. Pao je na tlo i pritom slomio desnu bedrenu kost u kuku", navodi se u presudi.

U tužbi se tvrdi kako su za njegov pad, odnosno neočišćen prostor na stazi i ispred dućana, odgovorni trgovački lanac i Grad Đurđevac solidarno. Sutkinja je prihvatila taj argument i naložila osiguravateljskoj kući koja zastupa i Grad i Slogu da Aloziju isplati tražene iznose.

Medicinski vještak naglasio je kako je "prijelom kuka saniran u potpunosti, da je pokretljivost u kuku blaže reducirana, a mišićna trofika zadovoljavajuća".

"Noga je kraća dva centimetra, što se može dobro korigirati ortopedskim ulošcima ili cipelom. No, tužitelju je tom ozljedom grubo prekinuto stanje mobilne starosti. Od osobe koja je bila samostalna i vozila se na biciklu, preveden je u stanje teže pokretne i ovisne osobe", zaključio je ovlašteni sudsko-medicinski vještak.

Presuda je nepravomoćna i na nju se osiguravateljska kuća može žaliti u roku od 15 dana od primitka.

Najčitaniji članci