Obavijesti

News

Komentari 15

Papa Benedikt XVI im je čestitao 70 godina braka

Papa Benedikt XVI im je čestitao 70 godina braka
3

Matija (91) i Petar Petrušić (88) iz Otrić Seoca vjenčali su se 1940. Kažu da su za uspjeh njihova dugotrajnog braka zaslužni vjera i poštovanje...

VIDEO

Bračni par Petrušić iz Otrić Seoca kraj Vrgorca, Matija (91) i Petar (88), proslavio je 70 godina braka. Imaju petero djece, 12 unuka i devet praunuka.
- Njemu je bilo 18, a meni 21 godina kad smo se vjenčali. Zapravo smo cijeli život zajedno, osim osam godina kad je radio u Njemačkoj. Moja i njegova obiteljska kuća udaljene su 10 metara jedna od druge. Zajedno smo se odgajali, zajedno kao djeca igrali, išli zajedno u školu i čuvali ovce. On je ostao bez majke s četiri, a ja s 14 godina - prepričava Matija. Živjeli su od poljoprivrede do 2. svjetskog rata, kad se Petar prijavio u domobrane, a oni ga poslali u njemačku vojsku.
- Krajem rata su me u Njemačkoj zarobili Amerikanci. Proveo sam u logoru sedam mjeseci - sjeća se Petar vremena koje je bilo najteže i njemu i njegovoj supruzi, koja čak dvije i pol godine nije znala ništa o njemu. Za svoj brak kažu da je bio uspješan jer su vjernici i jer su se uvijek poštovali.
Matija je cijeli život privržena obitelji i kući. Petar nedjeljom obvezno nakon mise ruča, a potom ide kartati s društvom. Ustaju između 9 i 10 sati jer danas uz svoju obitelj, kako kažu “njihovu medicinsku njegu i ustanovu”, mogu uživati. Oboje su vitalni i relativno zdravi. Uz brojne čestitke koje su im stigle za 70. godišnjicu braka, najdraža im je ona koja je stigla od pape Benedikta XVI. Veći dio obitelji im je u Njemačkoj. Oni koji su u Hrvatskoj priredili su im slavlje, a u crkvi je sretni par obnovio bračne zavjete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović