Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Papa: Crkva, ranjena vlastitim grijehom, nije znala slušati

Tijekom mise u katedrali Svete Marije u Panami papa Franjo je upozorio na gubitak nade koji proizlazi iz činjenice da je Crkva ranjena vlastitim grijehom i često nije čula toliko krikova

FILE PHOTO: Pope Francis leads a special audience with members of a volunteers association at the Vatican
Foto: Max Rossi
13 komentara

Papa Franjo je priznao u subotu u Panami da Katolička crkva, ranjena vlastitim grijehom, nije znala slušati, u poruci upućenoj svećenicima i sjemeništarcima tijekom skandala spolnih zlostavljanja koja zapljuskuju instituciju.

Tijekom mise u katedrali Svete Marije u Panami papa Franjo je upozorio na gubitak nade koji proizlazi iz činjenice da je Crkva ranjena vlastitim grijehom i često nije čula toliko krikova.

Ta poruka stiže nekoliko tjedana prije svjetskog sastanka prelata o zaštiti maloljetnika u okrilju Crkve.

Na konferenciji za novinare u petak, privremeni glasnogovornik Vatikana Alessandro Gisotti je rekao da ta tema najviše zaokuplja papu Franju.

"To nije početak bitke, to je križni put. Vjerojatno najgori koji možemo zamisliti, kao što je rekao Papa Benedikt XVI., a sada papa Franjo. Razumijemo da postoji strašan pritisak na Crkvu", zaključio je.

Na posljednjem putovanju u Latinsku Ameriku papa Franjo je u siječnju 2018. posjetio Čile gdje je nespretno podržao jednog biskupa za kojeg se sumnja da je prikrio pedofilske postupke jednog  svećenika.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message