Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Papa Franjo osudio je "zla" i "opačine" našeg vremena

Nije riječ samo o migrantima, nego o tome da nikoga ne smijemo odbacivati. Današnji svijet je svakim danom sve isključiviji i okrutniji prema ljudima na rubu društva, rekao je Papa

12 komentara

Papa Franjo je u ponedjeljak osudio "zla i opačine" koji nas navode na odbacivanje migranata, u poruci upućenoj u prigodi Svjetskog dana migranata i izbjeglica.

"Zla i opačine našeg vremena povećavaju naš strah od 'drukčijih', nepoznatih, ljudi na rubu društva i stranaca. To se napose primjećuje danas s dolaskom migranata i izbjeglica koji kucaju na naša vrata tražeći zaštitu, sigurnost i bolju budućnost", istaknuo je u poruci.

Tekst poruke koji je odavno pripremljen objavljen je nakon europskih izbora koje je obilježio uspjeh krajnje desnice koja migrantima želi zatvoriti vrata Europe.

"Strah je opravdan, osobito ako nismo pripremljeni na takav susret. Sumnje i strahovi nisu toliki problem. Problem je kada oni uvjetuju naš način razmišljanja i djelovanja te nas čine nesnošljivima, zatvorenima a možda - a da toga nismo ni svjesni - rasistima", istaknuo je Papa rođen u Argentini.

"Siloviti sukobi i pravi ratovi neprekidno razaraju čovječanstvo, nepravde i diskriminacije se redaju (...) a ceh plaćaju najsiromašniji i najslabiji", dodao je Sveti Otac.

"Nije riječ samo o migrantima, nego o tome da nikoga ne smijemo odbacivati. Današnji svijet je svakim danom sve isključiviji i okrutniji prema ljudima na rubu društva", zaključio je Papa koji je zaštitu najranjivijih postavio u središte svoga pontifikata.

Sljedeći Svjetski dan migranata i izbjeglica obilježit će se 29. rujna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message