Obavijesti

News

Komentari 21

Papa Franjo: Postao je običaj rješavati se bolesnih plodova

Papa Franjo: Postao je običaj rješavati se bolesnih plodova
1

U prvim mjesecima trudnoće rade se pretrage kako bi se vidjelo je li dijete možda bolesno ili će se roditi s nekim nedostatkom, a prvi izbor je riješiti ga se, rekao je papa primajući u Vatikanu predstavnike obiteljskih udruga

VIDEO

Papa Franjo je usporedio u subotu pobačaj koji se čini u slučaju tjelesnog nedostatka ploda s eugenikom "u bijelim rukavicama" kakvu su prakticirali "nacisti", osudivši postupak kojim se "uklanja nedužne kako bi se moglo mirno živjeti".

- Htio sam reći da je postala moda, ili barem običaj, da se u prvim mjesecima trudnoće rade pretrage kako bi se vidjelo je li dijete možda bolesno ili će se roditi s nekim nedostatkom, a prvi izbor je riješiti ga se - rekao je Sveti Otac primajući u Vatikanu predstavnike obiteljskih udruga.

- U prošlom stoljeću svi su bili zgroženi onim što su radili nacisti pazeći na čistoću rase. Danas činimo istu stvar u bijelim rukavicama" - rekao je Papa rođen u Argentini.

Papa Franjo se usto zapitao: "Zašto više ne vidimo na ulici osobe patuljasta rasta? Zato što protokol mnogih liječnika kaže: Rodit će se s anomalijom, riješit ćemo ga se".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govoreći o obitelji, Papa je primijetio da se "danas govori o raznim vrstama obitelji. Da, istina je: Postoji samo jedna riječ za obitelj, kažemo i obitelj zvijezda, životinjska obitelj".

- No obitelj, na sliku Božju, muško i žensko, samo je jedna jedina - dodao je Jorge Bergoglio.

- Obitelj je lijepa pustolovina i danas vidimo, kažem to teška srca, da se nerijetko o zasnivanju obitelji, o braku, razmišlja kao da je riječ o lutriji. Ako ide, ide, ako ne, brišemo sve i idemo ispočetka - požalio je Papa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a