Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Papa Franjo: Postao je običaj rješavati se bolesnih plodova

U prvim mjesecima trudnoće rade se pretrage kako bi se vidjelo je li dijete možda bolesno ili će se roditi s nekim nedostatkom, a prvi izbor je riješiti ga se, rekao je papa primajući u Vatikanu predstavnike obiteljskih udruga

FILE PHOTO: Pope Francis looks on during his pastoral visit in Alessano
Foto: Max Rossi
21 komentara

Papa Franjo je usporedio u subotu pobačaj koji se čini u slučaju tjelesnog nedostatka ploda s eugenikom "u bijelim rukavicama" kakvu su prakticirali "nacisti", osudivši postupak kojim se "uklanja nedužne kako bi se moglo mirno živjeti".

- Htio sam reći da je postala moda, ili barem običaj, da se u prvim mjesecima trudnoće rade pretrage kako bi se vidjelo je li dijete možda bolesno ili će se roditi s nekim nedostatkom, a prvi izbor je riješiti ga se - rekao je Sveti Otac primajući u Vatikanu predstavnike obiteljskih udruga.

- U prošlom stoljeću svi su bili zgroženi onim što su radili nacisti pazeći na čistoću rase. Danas činimo istu stvar u bijelim rukavicama" - rekao je Papa rođen u Argentini.

Papa Franjo se usto zapitao: "Zašto više ne vidimo na ulici osobe patuljasta rasta? Zato što protokol mnogih liječnika kaže: Rodit će se s anomalijom, riješit ćemo ga se".

Govoreći o obitelji, Papa je primijetio da se "danas govori o raznim vrstama obitelji. Da, istina je: Postoji samo jedna riječ za obitelj, kažemo i obitelj zvijezda, životinjska obitelj".

- No obitelj, na sliku Božju, muško i žensko, samo je jedna jedina - dodao je Jorge Bergoglio.

- Obitelj je lijepa pustolovina i danas vidimo, kažem to teška srca, da se nerijetko o zasnivanju obitelji, o braku, razmišlja kao da je riječ o lutriji. Ako ide, ide, ako ne, brišemo sve i idemo ispočetka - požalio je Papa.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message