Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Papa na Cvjetnicu pozvao mlade: "Ne dajte se ušutkati!"

Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se, rekao je papa na Trgu sv. Petra

The Palm Sunday Mass in Saint Peter's Square at the Vatican
Foto: TONY GENTILE
34 komentara

Papa Franjo je u nedjelju pozvao mlade u čitavom svijetu da se ne daju "ušutkati", dan nakon masovnih prosvjeda mladih protiv vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama.

Sveti Otac je taj poziv uputio na Trgu svetog Petra na misi na Cvjetnicu - nedjelju prije Uskrsa - u prigodi Svjetskog dana mladih.

- Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna - istaknuo je Papa rođen u Argentini.

- Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se. Ima mnogo načina da ih se drži pokornima kako ne bi bili aktivni i kako njihovi snovi ne bi bili uzvišeni i kako bi postali prizemne, bijedne i otužne maštarije - istaknuo je.

Jorge Bergoglio je podsjetio na Isusove riječi o učenicima koje su nazvali prebučnima i prerevnima: "Ako oni zašute, kamenje će progovoriti".

- Dragi mladi, odluka je na vama - istaknuo je Papa.

- Ako drugi šute, ako smo mi, stariji i odgovorni, tako često iskvareni i šutljivi, ako svijet šuti i gubi radost, pitam vas: hoćete li vi vikati? Molim vas, molim vas, odlučite prije nego kamenje progovori - rekao je.

Papa Franjo ipak nije izrijekom spomenuo skupove protiv vatrenog oružja na kojima je u subotu u SAD-u sudjelovalo više od milijun ljudi, pa i velik broj mladih.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message