Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
72 komentara

Papa poručio: Komunisti su nam ukrali zastavu siromašnih

Siromaštvo je u središtu Evanđelja, rekao je Papa za rimski list "Il Messaggero" odgovarajući na primjedbu kako je Papa komunista, pauperista, populista

REUTERS
Foto: REUTERS
72 komentara

Komunisti su nam ukrali zastavu. Zastava siromaha je kršćanska. Siromaštvo je u središtu Evanđelja, rekao je papa Franjo za rimski list "Il Messaggero" odgovarajući na primjedbu kako je Papa komunista, pauperista, populista - kakve su mu pridjeve davali posebno u SAD-u. Papa Franjo je citirao Evanđelje po Mateju i kazao kako su komunisti preuzeli tu zastavu.

- Da, kako da ne, dvadeset stoljeća kasnije. Onda kada tako govore moglo bi im se kazati: ali vi ste kršćani - rekao je Franjo.

Papa je govorio i o korupciji i objasnio kako korumpirana osoba nema prijatelja, već samo suučesnika.

Papa: Teško je ostati pošten u politici

- Teško je ostati pošten u politici, jer postaneš zaražen gotovo endemskim fenomenom. To je ambijent koji olakšava korupciju. Ne kažem da su svi korumpirani, ali mislim kako je u politici teško ostati poštenim. Tako je svugdje, ne samo u Italiji. Mislim i o drugim slučajevima. Pokoji puta ima osoba koje bi htjele činiti jasne stvari, ali se onda nailazi na teškoće i kao da bivaju zaražene endemskim  fenomenom, na više razina, transversalnim. To ne zato što je takva priroda politike, već zato što u promijeni epohe moralna zastranjenja postaju jača -  objasnio je Franjo.

Danas je blagdan Svetih Petra i Pavla, te je papa Franjo po običaju tijekom svečane mise u bazilici Sv. Petra podijelio palij novim nadbiskupima metropolitima. Danas su palij dobili 24-orica novih nadbiskupa iz cijeloga svijeta, a Papa im je kazao kako vjera u Boga udaljuje sve strahove i udaljuje opasnost od iskušenja u upadanje u mondanost.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message