Obavijesti

News

Komentari 48

Papa Franjo: Ne gubite nadu, kršćanin ne može biti tužan

Papa Franjo: Ne gubite nadu, kršćanin ne može biti tužan
8

Tijekom govora u Vatikanu papa Franjo najavio je i kako će u srpnju posjetiti Brazil, gdje će sudjelovati na vjerskom okupljanju i na Copacabani predvoditi misu

VIDEO

Papa Franjo je u nedjelju u Vatikanu predvodio misu povodom Cvjetnice na Trgu svetog Petra. Na trgu se okupilo tisuće vjernika koji su nosili palmu i grančice maslina, a Papa je u svom govoru podsjetio kako je "veliki tjedan" najvažnije slavlje Katoličke crkve. 

Tijekom govora papa Franjo najavio je i kako će u srpnju posjetiti Brazil. BBC javlja kako će Papa sudjelovati na vjerskom okupljanju u Rio de Janeiru te će na plaži Copacabana održati misu.

- Radujem se posjetu Brazilu u srpnju - rekao je Papa. Dodao je kako će to okupljanje biti znak vjere u cijelom svijetu. Prethodni papa Benedikt XVI. je slično slavlje posjetio 2011. godine u Madridu. 

"Kršćanin nikada ne može biti tužan"

Molim vas ne dajte da vam ukradu nadu onu koju nam daje Isus, rekao je papa Franjo. Tu rečenicu, kao i mnoge druge, Franjo je izrekao bez da ih je prethodno napisao, dakle, dio homilije je izgovorio izvan napisanoga. 

Tako je, prije nego li je zamolio da se napušta nadu, kazao kako je vrag uvijek spreman ubaciti se u trenucima obeshrabrenja. Radost je jedna od tri riječi koje je papa Franjo uzeo kao okosnicom homilije. Druge dvije su: križ i mladi.

- Muškarci i žene, nemojte nikada biti tužni. Kršćanin nikada ne može biti tužan. Nemojte da vas svlada obeshrabrenje. Naša radost ne nastaje zbog posjedovanja toliko stvari, već zbog susreta s jednom osobom: Isusom, koji je među nama i s njime nikada nismo sami, pa ni u teškim trenucima kada se nalazimo pred problemima i preprekama koje izgledaju nepremostive - kazao je Franjo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu