News

Komentari 7

Papa vratio biskupa koji negira holokaust u Crkvu

Papa vratio biskupa koji negira holokaust u Crkvu

Rabini su izrazili razočaranje Papinim potezom nazivajući ga sramotnim i ruglom papi Ivanu Pavlu II. koji je istog biskupa ekskomunicirao još 1988.

Židovski čelnici u Izraelu gnjevni su na papu Benedikta XVI. koji je vratio u Crkvu britanskog biskupa koji ne želi priznati da su nacisti ubijali Židove u plinskim komorama. Papinim dekretom vraćen je u Crkvu Richard Williamson i još trojica biskupa iz Društva svetog Pija X.  Društvo je osnovao nadbiskup Lefebre, koji se pobunio protiv vatikanskih reformi 1960-ih godina te odobrio posvećenje ljudi u neodobrenim ceremonijama. Papa Ivan Pavao II. ekskomunicirao je svu četvoricu 1988. iz Crkve.
- Vjerujem da povijesni dokazi snažno pokazuju kako 6 milijuna Židova nije ubijano u Hitlerovim komorama - rekao je u intervjuu za švedsku televiziju Williamson dodavši kako vjeruje da komore nisu postojale, ali da je moguće da je 200 do 300 Židova umrlo u logorima. Rabini su izrazili razočaranje Papinim potezom nazivajući ga sramotnim i ruglom papi Ivanu Pavlu II.

Najčitaniji članci