Obavijesti

News

Komentari 61

Papa zabrinut zbog G20: Sile imaju iskrivljenu viziju svijeta

Papa zabrinut zbog G20: Sile imaju iskrivljenu viziju svijeta
1

G20 me zabrinjava, on pogađa migrante u polovini zemalja svijeta i pogađa ih sve više kako vrijeme prolazi, rekao je Papa u razgovoru s Eugeniom Scalfarijhem, utemeljiteljem La Repubblice

VIDEO

Papa Franjo izrazio je zabrinutost zbog mogućih formiranja "vrlo opasnih saveza" u okviru skupine 20 najvećih svjetskih gospodarstava (G20), a koji bi naštetili posebno siromašnima i migrantima, u razgovoru objavljenom u subotu u talijanskom dnevniku La Repubblica.

"G20 me zabrinjava, on pogađa migrante u polovini zemalja svijeta i pogađa ih sve više kako vrijeme prolazi", rekao je Papa u razgovoru s utemljiteljem lista Eugeniom Scalfarijhem, prenosi agencija Reuters. 

Sile imaju iskrivljenu viziju svijeta, rekao je Papa i nabrojao "Amerika i Rusija, Kina i Sjeverna Koreja, Putin i Asad u sirijskom ratu".

Ponajviše zabrinjava imigracija jer "siromašni, slabi, oni isključeni i marginalizirani" žive zajedno s "onima koji ... strahuju od invazije migranata", rekao je papa Franjo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Zato me G20 brine: pogađa naročito imigrante, a pogađa ih sve više kako vrijeme prolazi", naglasio je papa Franjo upozoravajući Europu, "najbogatiji kontinent na čitavom svijetu", da će se siromašni narodi nastaviti gurati pred njihovim vratima, piše AFP.

U petak je Papa uputio apel velikim silama G20 okupljenima u Hamburgu za žrtve gladi koja vlada u Africi i Jemenu.

Države člancie Europske unije razilaze se u stajalištu o tome kako se nositi s priljevom migranata od kojih mnogi bježe od ratova i siromaštva iz zemalja kao što su Sirija, Afganinstan i afričke države.

Drugi i završni dan summita G20 trebao bi biti posvećen migrantima, iako se težište razgovora svodi na trgovinu i klimu. 

Papa Franjo je također ocijenio da bi Europa trebala prihvatiti federalnu strukturu i to čim prije "ili inače neće imati nikakvu težinu u svijetu".

U svibnju je 79-godišnji papa Argentinac, prvi neeuropljanin na Petrovu prijestolju, pozvao Europu da u migrantima ne gleda kriminalce. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina