Obavijesti

News

Komentari 40

Papin izaslanik za Međugorje: 'Neću se baviti ukazanjima...'

Papin izaslanik za Međugorje: 'Neću se baviti ukazanjima...'
1

Ne zašto je Papa mene izabrao, ali sam počašćen. Ne bojim se obveze. Duhovni plodovi Međugorja su dobri, rekao je u interviju mons. Henryk Hoser

VIDEO

Ne zašto je Papa mene izabrao, ali sam počašćen. Ne bojim se obveze. Duhovni plodovi Međugorja su dobri, rekao je u intervjuu za katolički novine La Fede Quotidiana mons. Henryk Hoser, Poljak, nadbiskup Varšave i Praga, kojega je papa Franjo odredio kao posebnog izaslanika za pastoralno djelovanje u Međugorju.

Smatra ga se konzervativnim biskupom, iako on ne dijeli to stajalište.

-Ne definiram se tako. Više sam čovjek iz Crkve, koji je vjeran Crkvi i riječi, doktrini i tradiciji, te naravno svim crkvenim dokumentima. Ako to znači konzervativno, onda sam konzervativac, kazao je ovaj Poljak, čiji sunarodnjaci uglavnom imaju pozitivno stajalište o Međugorju.

-Točno je to. Katolici poljske nacije koja je duboko marijanska uglavnom imaju pozitivne stavove o Međugorju. I brojni odlaze. Uostalom u Međugorje svake godine dolazi dva milijuna hodočasnika i to je ono što je znakovito. Ja se neću okupirati teološkim aspektima ukazanja jer su ona predmet vatikanske komisije. Moj opseg je pastoral, kazao je Hoser, koji su u intervjuu dotaknuo i vidioca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Za mene oni nisu problem. Ponavljam, oni nisu dio moje zadaće, kazao je poljski biskup, a sve češće se govori kako je i njegov sunarodnjak papa Ivan Pavao II. imao pozitivan stav o Međugorju.

-On je imao marijansku pobožnost, uključujući i ovu međugorsku. Nije to ništa loše, kazao je Hoser, koji se dotaknuo i međugorskih poruka, ali i problema suvremene obitelji.

-Važno je zazivati Mariju za zaštitu obitelji formiranu od muškarca i žene sjedinjenih u sakramentu ženidbe. U međugorskim ukazanjima nalazimo u središtu krunicu, euharistiju, klanjanje, post, pokoru, sve pozitivne stvari za život razvijaju se iz vjere i ohrabrenja, kazao je Hoser, čiji se skori dolazak u Međugorje očekuje, a dotaknuo se i plodova Međugorja.

-Kao što sam rekao, moj zadatak je pastoral, a ne doktrina i ne ta tema. Gledajući plodove prema dušama, čini mi se pozitivno. Na plodove mislim prakticiranje sakramenata, obraćenje, promjenu načina života, sudjelovanje na svetoj misi i to sve dolazi iz Međugorja, to ne mogu negirati, držeći se pastorala, kazao je nadbiskup Hoser, koji je dva desetljeća proveo kao misionar u Africi.

Zarazio se malarijom, a upitan je i je li istina da se tada molio Gospi iz Međugorja?

-Bio sam zaražen malarijom u Africi. Molio sam Gospu, ja vjerujem u Gospu i sve njene pomoći, zaključio je nadbiskup Henryk Hoser u intervjuu objavljenom na stranici lafedequotidiana.it.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1