News

Komentari 12

Par puta krali alkohol u Metrou: 'Prošetaš, vidiš bocu Đekija i uzmeš jednu, staviš u džep...'

Par puta krali alkohol u Metrou: 'Prošetaš, vidiš bocu Đekija i uzmeš jednu, staviš u džep...'

Sud je kod obojice kao otegotnu okolnost uzeo njihovu dosadašnju kaznenu osuđivanost, s tim da je 53-godišnjaka ocijenio kao specijalnog recidivista, te je dobio veću kaznu zatvora

Na zatvorsku kaznu Općinski sud u Zadru osudio je dvojicu lopova, 53-godišnjaka i 62-godišnjaka iz unutrašnjosti Hrvatske, koji su u kolovozu 2018. godine opljačkali dvije velike zadarske trgovine, od čega jednu, Metro, u više navrata.

Na meti im je bio alkohol, ali i drugi prehrambeni i neprehrambeni proizvodi. Zanimljivo je kako su se na sudu izjasnili djelomično krivima jer, među ostalim, nisu prihvaćali štetu koju su registrirali centri. Jedan centar je prijavio nestanak čak 49 boca alkoholnog pića u vrijednosti od 9.387,51 kuna. 

Direktor te trgovine svjedočio je kako su imali indikatore da im fali žestokih alkoholnih pića i da ih očito netko krade. Pogledali su video snimke i sljedeći put kad su vidjeli dvojac, zaustavili su ih i pozvali policiju, javlja 057.

Prvookrivljeni 53-godišnjak je izjavio da "ne može opovrgnuti da nije bio, kad je bio, ali da je toliko uzeo, to sigurno nije". 

Policijski istražitelj ga je pitao može li detaljno opisati što su radili u Metrou kad bi došli u Metro, na što je ovaj odgovorio:

"Što ja znam, malo se prošetaš, ono vidiš bocu Đekija i uzmeš jednu... Stavim u džep, pa košuljom prekriješ to, slučajno se to desi..."

Drugi je pak izjavio kako je s 53-godišnjakom par puta ulazio u trgovinu, pa je mislio "kad može on, mogu i ja". Sad, kaže, vidi da je to bila glupost, jer ima lijepu mirovinu i kaje se što je to sve tako ispalo.

Sud je kod obojice kao otegotnu okolnost uzeo njihovu dosadašnju kaznenu osuđivanost, s tim da je 53-godišnjaka ocijenio kao specijalnog recidivista. Stoga mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 9 mjeseci, dok će 62-godišnjak iza rešetaka boraviti pet mjeseci manje.

Najčitaniji članci