Obavijesti

News

Komentari 164

Paralizirana se izgladnjivala do smrti da ne bude teret dečku

Paralizirana se izgladnjivala do smrti da ne bude teret dečku
8

Christina je skočila u bazen i slomila vrat te ostala paralizirana. Dečka Jimmyja ostavila je šest mjeseci nakon nesreće jer 'nije htjela biti sebična unatoč ljubavi'...

VIDEO

Za Christinu Symanski, tada veselu 24-godišnjakinju, 4. lipanj 2005. trebao je biti dan kao i svaki drugi. Namjeravala ga je provesti sa svojim dečkom, prijateljima i rođacima u kući svoje tete. No, za nju je toga dana život stao. Rano ujutro skočila je na glavu u plitki bazen. Udarila je o dno i ostala paralizirana. Šest godina živjela je u kolicima. Takav život potpuno ju je slomio.

Odlučila je kako će radije umrijeti nego biti, kako je sama govorila, na teret drugima te se nadala da će nakon što prestane jesti umrijeti za dva tjedna. Ideju o izgladnjivanju do smrti preuzela je od kvadriplegičara kojeg je upoznala za vrijeme liječenja. Christina je preminula dva mjeseca nakon svog posljednjeg obroka - kobasice i oraha. Osim hrane Amerikanka je prestala uzimati i lijekove te dnevno pila samo nekoliko gutljaja vode. 

Otac i maćeha predbacivali su joj krivicu

Christini su do smrti pomagali pisati blog o životu. Na njemu je opisala i svoju nesreću u kojoj je slomila vrat. Pisala je kako su joj otac i maćeha nakon tragedije govorili koliko im je dugo trebalo da se pomire da će ona sada biti ovisna o njima. Odvojili su je od prijatelja i predbacivali joj da ne bi ostala paralizirana da se večer prije nije napila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dosta je pisala i o svom dečku Jimmyju Morgatiju, koji ju je izvukao iz bazena nakon kobnog skoka i nazvao hitnu pomoć. U to vrijeme trebali su se useliti u zajednički stan, no Christinini roditelji zabranili su im da se viđaju nakon nesreće jer su smatrali da je i Jimmy dijelom odgovoran za nju. 

- Znala sam da nikada neću biti bolje. Nisam mogla podnijeti to da je Jimmy osuđen na pakao u koji se pretvorio moj život. Svaki trenutak otkako sam ostala paralizirana nas dvoje smo proveli plačući. Svaka sekunda me ubijala. Htjela sam mu pružiti bolji život. Voljela sam ga previše da budem sebična. Morala sam ga pustiti, iako bi me to ubilo - napisala je u svom blogu Christina, koja je prekinula s Jimmyjem šest mjeseci nakon tragedije, no par je ostao u odličnim odnosima. 

Jimmy je svojoj Christini, u koju je bio zaljubljen i nakon prekida, pomogao da napiše e-knjigu o svom životu. 

'Ovisnost o drugima me je ubijala'

Christina je u ustanovi za njegu, u kojoj je bila duže vrijeme, često razmišljala što bi sve ona i Jimmy radili da nije ostala paralizirana. Naučila se slikati ustima i tako je kratila svoje dane.

- Ta ovisnost o drugima me je ubijala. Ništa nisam mogla napraviti sama, ponekad mi je bilo neugodno jer mi je trebala pomoć pri obavljanju nužde, brijanju, rezanju noktiju, pranju zubiju i ostalim higijenskim navikama - iskrena je bila Christina.

Sve se prelomilo na odmoru u Disney Worldu kojeg je Christina uplatila za sebe, majku, Jimmyja i polusestru Kati. Iz hotelske sobe uopće nije izašla jer je bila prebolesna. Tada je odlučila da će prestati jesti.

Tri dana prije smrti posjetio ju je nikad prežaljeni Jimmy. 

- Nije baš suvislo pričala. Jedva je slagala rečenice. Govorila je da joj je žao što sam se morao toliko puno voziti samo da bih došao do nje - ispričao je Jimmy i dodao kako je nakon njihova prekida bio u ozbiljnoj vezi koju je sam okončao jer nije mogao prestati mislit na Christinu.

Njegova najveća ljubav pala je u komu i preminula 1. studenog 2011. godine. Umrla je u naručju svoje majke Louise, koja je Christini obećala da će biti uz nju njenog posljednjeg dana baš kao što je bila i prvog. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a