Obavijesti

News

Komentari 121

Paravinja u šibenskom zatvoru već dva tjedna štrajka glađu

Paravinja u šibenskom zatvoru već dva tjedna štrajka glađu
1

Dragana Paravinju svaki dan važu, a ako izgubi 10 posto težine mogli bi ga odvesti u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, međutim on odbija da ga se prebacuje tamo

VIDEO

Dragan Paravinja u svojoj ćeliji šibenskog zatvora već dva tjedna štrajka glađu! Informaciju je potvrdila njegova odvjetnica Ankica Giljanović.

- O tome sam predsjednicu vijeća Županijskog suda u Šibeniku dopisom obavijestila još 14. studenog, a vjerojatno su iz šibenskog zatvora o tome obaviješteni Uprava za zatvorski sustav, Ministarstvo pravosuđa i Županijski sud - rekla je Giljanović.

O razlozima štrajka glađu odvjetnica nije željela govoriti za novine, ali je komentirala da je očito tijekom čitavog postupka našao dovoljno razloga da se odluči na taj potez. O tome je on sam obavijestio nadležne institucije. Osoblje zatvora svaki dan ga važe, s namjerom da ga u slučaju gubitka deset posto tjelesne težine smjesti u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu, ali je Paravinja izričito zatražio da ga tamo ne šalju. 

Vijeće županijskog suda u Šibeniku pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. listopada je Dragana Paravinju (44) proglasilo krivim za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić, te za pokušaj silovanja 26-godišnje M. D.  iz Omiša. Nepravomoćno mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Antonia Bilić nestala je 7. lipnja prošle godine, a Paravinja se u Šibenskom zatvoru nalazi još od 23. srpnja, izuzevši razdoblje od 21. prosinca 2011. do 16 veljače 2012. godine, kada je bio u Sarajevu gdje je morao doći na donošenje drugostupanjske presude za silovanje koje je počinio u okolici Jahorine 2002. godine. Do sada nije bilo incidenata vezanih uz njegov boravak u zatvoru, osim što se sam izolirao odbijajući izlaziti iz ćelije u šetnju zatvorskim krugom.

- Možete zamisliti što je to kad se zajedno s još sedam zatvorenika nalazi u ćeliji od nekoliko kvadrata - rekla je odvjetnica Giljanović, koja nije željela govoriti ni o primjedbama svog branjenika na boravak u šibenskom zatvoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke