Obavijesti

News

Komentari 216

Paravinji će suditi za obično ubojstvo i kazna će biti manja?

Paravinji će suditi za obično ubojstvo i kazna će biti manja?
1

Mogu reći da mi je drago da je Vrhovni sud dopustio žalbu i razmatrao je. Iskoristit ću sve pravne mogućnosti da obranim klijenta, rekla je odvjetnica Paravinje

VIDEO

Postupak protiv Dragana Paravinje je, obzirom da je žrtva maloljetna, tajan, pa ni njegova odvjetnica Ankica Giljanović nije mogla preciznije pojasniti značenje 'pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja'.

- Mogu samo reći da mi je drago da je Vrhovni sud dopustio žalbu razmatrao je. Iskoristit ću sve pravne mogućnosti da obranim klijenta - rekla je odvjetnica Giljanović.

Ona je u žalbi uspjela dovesti u pitanje i pravilnost dokazivanja pokušaja silovanja, a time i  zaključak o ostvarenom kvalificiranom obliku kaznenog djela teškog ubojstva. Uspiju li u ponovljenom postupku postići barem da se odbaci pokušaj silovanja, otpast će i namjera prikrivanja pokušaja silovanja, a time i kvalifikacija djela teškog ubojstva. U tom slučaju sudit će mu se za obično ubojstvo, za koje je propisana manja zatvorska kazna.

- Već sam nakon izricanja presude kazala da ću žalbu temeljiti na činjenici da je osuđen temeljem nezakonito prikupljenih dokaza. Sve ostalo što bih rekla bilo bi ulaženje u meritum i povreda tajnosti - rekla je Giljanović.

Hoće li DORH raditi novu optužnicu?

Ona je Paravinju vidjela posljednji put 27. ožujka, na sjednici Vrhovnog suda gdje se odlučivalo o žalbi. Ankica Giljanović ne zna hoće li se suđenje ponoviti po istoj ili će DORH raditi novu optužnicu, kao ni to hoće li se svi svjedoci ponovno ispitivati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...