Obavijesti

News

Komentari 111

Partija na prekretnici: Tko će sve ući u utrku za šefa SDP-a?

Partija na prekretnici: Tko će sve ući u utrku za šefa SDP-a?
4

Stranački izbori u rujnu: U igri za nasljednika Davora Bernardića ostalo je nekoliko imena. Čeka ih težak okršaj

VIDEO

Predsjednik SDP-a, kao i HDZ-a, mora imati jednu osobinu koju kandidati za šefove drugih stanaka ne moraju imati - on mora biti “elektibilan”, zamisliv kao čovjek koji će nakon parlamentarnih izbora možda obnašati dužnost premijera.

POGLEDAJTE VIDEO: SDP-ovci traže novog šefa nakon Bernardićeva poraza

Pokretanje videa...

Mrak Taritaš podsjeća Bernardića na čestitku HDZ-u 05:21

Peđa Grbin vidi sebe takvim - on želi voditi SDP u prvoj fazi, a u drugoj, uspiju li mu planovi, i Hrvatsku. Stranački izbori 26. rujna, na kojima će se prvi put i u stranci i u Hrvatskoj za sva tijela stranke i predsjednika glasati po načelu “jedan čovjek, jedan glas”, dat će odgovor na pitanje misle li “baza” i stranački patrijarsi da je on taj ili će prednost dati nekom drugom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ahmetović želi 'hrabar SDP'

Bjelovar: Konferencija "Kako transparentnost utječe na poduzetništvo"

Načelnica Omišlja i SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović objavila je u utorak na Facebooku svoju kandidaturu za prvu predsjednicu SDP-a. Ahmetović je na Facebooku "pozvala sve članice i članove, simpatizerke i simpatizere, da joj pomognu izgraditi SDP koji je hrabar, SDP za odlučne ljude, srce socijaldemokracije u Hrvatskoj."

Navela je da cijeli svoj politički rad ima zahvaliti SDP-u, ali i da je došlo je vrijeme u kojem moraju stati svi stranački obračuni te da SDP mora naprijed, mora se prestati osvrtati na prošlost i iscrpljivati se u davno završenim borbama.

Najavila je da će ujediniti sve stranačke frakcije i različita mišljenja, da će okupiti tim ljudi koji će znati stvarati nove prilike.

Kako kaže, uvjerena je da SDP može provoditi lijeve i održive politike stavljajući ih u kontekst vremena u kojem živimo te da na prvo mjesto treba staviti čovjeka, a tek onda profit. Mirela Ahmetović će u srijedu na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a u Zagrebu na konferenciji za novinare i službeno najaviti svoju kandidaturu i predstaviti svoju izbornu platformu za predsjednicu SDP-a.

Mnogi još važu

U igri su još i imena Ive Jelušića, Željka Kolara, Mišela Jakiša, Zdravka Mršića, Miše Krstičevića...

- Uklopit ću se u komunikaciju većine kolega koji kažu da će vidjeti kad za to dođe vrijeme. Nisam donio konačnu odluku - rekao je nedavno Jelušić, dok je zagorski župan Kolar rekao kako se konzultira s kolegama pa će se kandidirati ako bude siguran u pobjedu.

- Ja vam nisam alibi igrač. Ako se odlučim za kandidaturu, onda ću i pobijediti na izborima - rekao je Kolar. Ono što nije rekao jest da šef njegove županijske organizacije SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić, podržava Peđu Grbina.

HDZ je ispred SDP-a gotovo za duplo, a Možemo! treća opcija
HDZ je ispred SDP-a gotovo za duplo, a Možemo! treća opcija

- Moja kandidatura? To treba, prije svega, komunicirati na tijelima stranke, a ne ovako. Razmišljam o budućnosti SDP-a, a onda mi tu padaju i svakakve druge ideje na pamet - rekao je Mišel Jakšić prije desetak dana, ali još nismo saznali što mu to sve pada na pamet.

- Biti predsjednik najveće stranke lijevog političkog spektra znači odgovornost za cjelokupno društvo i državu. Stoga ne vidim diskontinuitet između svoje medicinske profesije i rada u politici - rekao je Mišo Krstičević. Svi njihovi odgovori nalikuju na kombinaciju proročice iz Delfa i Vlade Bakarića - tu se ni usijanim kliještima ne mogu iščupati jasne, čvrste, liderske rečenice. Jedino je Grbin bio konkretan.

Peđa Grbin objavio nove smjernice za oporavak SDP-a
Peđa Grbin objavio nove smjernice za oporavak SDP-a

Za pobjedu na predsjedničkim izborima u SDP-u obično su bile dovoljne dvije stvari: da kandidat iskoči prvi, prije konkurenata, i da ima podršku riječkog SDP-a, kojim je gazdovala moćna gomilica, Zlatko Komadina, Vojko Obersnel i Slavko Linić.

Varaždin: Predstavljanje kandidata Restart koalicije za III. izbornu jedinicu

U Rijeci SDP nikad nije izgubio izbore, imali su jaku kadrovsku i materijalnu bazu, što se pokazivalo presudnim. Peđa Grbin zasad je zadovoljio prvi uvjet: prije konkurenata je iskazao namjeru da preuzme SDP od Bernardića, no preuzimanje bi se moglo pokazati lakšim zadatkom. Teži dio priče jest unijeti svježinu u izmorenu, nemaštovitu stranku, lišenu energije, jakih kadrova, velikih ideja i planova koji bi većini nacije izgledali spasonosni ili bar manje loši od konkurencije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.