Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pas ubio bebu: 'Na nebesa je stigao prekrasan mali anđeo...'

Velika Britanija: Stafordski bul terijer napao je u četvrtak u kući dvoje male djece i njihovu majku. Četveromjesečni dječak je preminuo dok se njegov stariji brat nalazi na intenzivnoj njezi

302813384
Foto: Profimedia
349 komentara

Roditelji malene braće koje je u četvrtak poslijepodne napao stafordski bul terijer u njihovom domu u Essexu odali su počast svojim mališanima. U napadu je život izgubio četveromjesečni Archie Joe Darby, a njegov stariji brat (22 mjeseca) zadobio ozljede koje će mu promijeniti život, piše Daily Mail.

- Naši prekrasni sinovi Archie Joe Darby i Daniel Jay Darby jako su voljeni i bili su tako sretni maleni dečki. Čini se tako nestvarno da je naš maleni Archie otišao u raj, a Daniel je na intenzivnoj njezi nakon tog tragičnog incidenta s napadom psa. Izgubili smo našu četveromjesečnu bebu, a našeg 22-mjesečnog dječaka trenutno zbrinjavaju liječnici. Nebesa su dobila prekrasnog malog anđela koji će nam jako nedostajati, a naš drugi mali vojnik se i dalje jako bori - stoji u izjavi roditelja.

Odmah nakon incidenta pas je uspavan

I dalje nije jasno kako je došlo do napada. Horor se odvio u kući u Colchesteru u Essexu, kada je pas odjednom uletio u kuću i napao dvojicu dječaka i njihovu majku. Svi su odmah nakon napada prevezeni u bolnicu. Navodno je  u vrijeme napada majka bila u kadi. 

Pas, koji je odmah nakon incidenta uspavan, bio je u vlasništvu policajke Clare Ferdinand. No, nije jasno je li ona bila prisutna kada je pas napao dvoje djece i ženu. Policija u Essexu odbila je potvrdili da je Clare Ferdinand njihova zaposlenica, iako prijatelji i obitelj žrtvi tvrdi da jest. 

John Ferdinand (36), vlasnik kuće i suprug vlasnice psa odbio je dati komentar, te je samo kazao da će se obratiti javnosti kada će oni to htjeti. 

U tijeku je istraga koja će utvrditi što se dogodilo

- Ovo je tragičan incident u kojem je malo dijete izgubilo život. Možemo potvrditi da se incident dogodio unutar kuće u ulici Harwich, pas je uspavan i nitko nije uhićen. U tijeku je istraga koja će utvrditi činjenice i što se dogodilo. Ovo je očito vrlo teško razdoblje za obitelj kojoj pomažu specijalno obučeni službenici - rekao je glavni inspektor Elliot Judge. 

Policija je potvrdila da je i majka ozlijeđena u napadu, ali da je već otpuštena iz bolnice. Obdukcija preminulog djeteta očekuje se idući tjedan, a napravit će se i obdukcija psa.

Jedan susjed vidio je malenog dječaka kako sjedi u vozilu Hitne pomoći nakon napada. 

- Šetao sam i vidio sam malenog dječaka kako sjedi u vozilu. Njegovo lice je bilo prekriveno krvlju, to je bio šokantan prizor. Bio je u lošem stanju. Kada sam ga vidio, tada nisam ni znao što se zapravo dogodilo, tek kasnije sam saznao. Obitelj nije živjela ovdje dugo. Tek nedavno su se doselili tako da ih mnogo susjeda zapravo ni ne poznaje - rekao je.

Scott Mills (24), susjed koji živi u kući preko puta, postao je svjestan situacije tek kada je vidio četiri policijska automobila i dva vozila Hitne pomoći. 

- Kada smo čuli da je dijete umrlo, svi smo se uznemirili. To je užasavajuće i tako tragično - rekao je i dodao kako je u to vrijeme na ulici bilo jako puno djece koja su se vraćala iz škole.

'Bilo koji pas može ozlijediti dijete'

Priopćenjem se oglasio i britanski nacionalni kinološki savez.  Napominju kako je bilo koji pas sposoban nanijeti ozljedu djetetu.

 - Najdublje suosjećamo s obitelji bebe koja je tragično preminula, te djeteta i odrasle osobe koji su zadobili ozljede u ovom šokantnom incidentu. Ne znamo detalje što se dogodilo u ovom specifičnom slučaju i stoga ne možemo komentirati što je moglo rezultirati ovakvim napadom, no ono što znamo jest da su ovakvi incidenti srećom iznimno rijetki u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kada se ovakvi incidenti dogode često se krivo fokusira na vrstu psa koji je napao, umjesto da se gleda isključivo na psa koji je napao. Napominjemo da je svaki pas sposoban nanijeti ozljede djetetu, isto kao što i svaki pas može biti prekrasan kućni ljubimac koji nikada ne pokaže bilo kakve znakove agresivnosti - stoji u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Message