Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

"Pavićev prijedlog reforme je dobar, drugi stup nije ugrožen"

Takav prijedlog ni na koji način ne ugrožava drugi stup mirovinskog sustava... u medije je plasirana teza o nacionalizaciji, odnosno o narušavanju drugog stupa, što nije točno, rekao je ministar Ćorić

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18 komentara

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u ponedjeljak, uoči početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, kako je prijedlog mirovinske reforme koju je iznio ministar Pavić dobar te ni na koji način ne ugrožava drugi mirovinski stup. 

MINISTAR ĆORIĆ U STUDIJU 24SATA: Udar: Čeka nas poskupljenje plina, a skočit će i cijena struje

"To je dobra ideja za buduće umirovljenike koji za relativno kratkog boravka u drugom stupu neće unutar njega moći kreirati dovoljnu količinu sredstava unatoč prinosu mirovinskih fondova što bi jamčilo da budu u istoj situaciji kao i oni koji su mirovinu otišli ranije iz prvog mirovinskog stupa", rekao je Ćorić. 

Ocijenio je kako s tim u vezi nema ništa sporno te da oporba tom pitanju, kao i većini drugih pitanja u posljednje dvije godine, prilazi iz perspektive čistog kalkulizma.

Zagreb: Konferencija BuduÄ?nost mirovinskog i poreznog sustava RASTERETIMO GRAĐANE Ministar Marić najavio je veće plaće i manje poreze za 2019.

"Takav prijedlog ni na koji način ne ugrožava drugi stup mirovinskog sustava... u medije je plasirana teza o nacionalizaciji, odnosno o narušavanju drugog stupa, što nije točno", istaknuo je.

Ćorić, koji je ujedno bivši ministar rada i mirovinskog sustava, rekao je da se u nekom od četiri mirovinska fonda kapitaliziraju velika financijska sredstava, no ostaje pitanje hoće li onima kod kojih kapitalizacija bude kraća od predviđenih 40 godina mirovina biti jednaka kao onima koji su mirovinu ostvarili samo u prvom stupu.

KRITIKA PAVIĆEVA PRIJEDLOGA Mirovinski fondovi: Dajte 27 posto za sve umirovljenike

"U tom prijedlogu vidim altruizam i dobru namjeru, i ništa više", rekao je Ćorić te ocijenio dobrim prijedlog ministra Pavića kojemu je u nekim finesama potreba dorada, a kad se govori o narušavanju drugog stupa, ponovio je, to je manipulacija javnošću koja nije dovoljno upoznata s pravim stanjem stvari.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message