Obavijesti

News

Komentari 69

Ozlijeđenima amputirali noge, ranjeni Saudijac na ispitivanju

Ozlijeđenima amputirali noge, ranjeni Saudijac na ispitivanju
9

Traže ' tamnoputijeg ili crnog muškarca' koji možda ima strani naglasak. On je pokušao ući u zabranjenu zonu maratona oko pet minuta prije prve eksplozije

VIDEO

Američke vlasti bombaški napad u Bostonu klasificiraju kao teroristički napad, ali još nije jasno je li riječ o 'unutarnjem' ili napadu izvana. Obje bombe bile su male, a prvi testovi su pokazali da u njima nije bio C-4, kao ni drugi visokoeksplozivni materijal. Policija je u blizini eksplozija pronašla tri eksplozivne naprave koje srećom nisu eksplodirale, javlja CNN

Bill Keating, član Odbora za Domovinsku sigurnost za ovaj je napad rekao kako je riječ o 'sofisticiranom, koordiniranom i planiranom napadu. 

Još se ne zna tko je postavio bombe, a vlasti poručuju kako nije bilo nikakvih realnih prijetnji prije maratona.  Nitko nije priveden, i nema osumnjičenih, ali FBI, Domovinska sigurnost i bostonska policija ispituje mnogo ljudi. 

Istražitelji su upozorili lokalnu policiju da obrate pozornost na ' tamnoputijeg ili crnog muškarca' koji možda ima strani naglasak. Muškarca takvog opisa, koji je na sebi imao crni ruksak i majicu, vidjeli su kako pokušava ući u zabranjenu zonu maratona oko pet minuta prije prve eksplozije. 

Također, policija u bolnici u Bostonu pazi na jednog muškarca Saudijskog porijekla kojemu je noga ozlijeđena u eksploziji. No, istražitelji još uvijek ne mogu reći je li on upleten u bombaški napad, i tvrde kako on trenutno još nije u pritvoru. 

No, John Miller, bivši pomoćnik direktora u FBI-ju rekao je da je muškarac ipak u pritvoru i da ne može otići dok ga se ne ispita.

Miller je rekao kako je Saudijac navodno bio blizu mjesta eksplozije. Kad je bomba eksplodirala počeo je trčati. No, u tom je trenutku mnogo ljudi počelo bježati. Jedan civil kojemu je muškarčevo ponašanje bilo sumnjivo, potrčao je za njim, srušio ga na pod i predao bostonskoj policiji. 

- Možda je to neki trag, a možda ne znači ništa - rekao je Miller i dodao kako muškarac u potpunosti surađuje, ali demantira ikakvu povezanost s bombaškim napadom.

Uz to, skupina FBI-ovih agenata i bostonskih policajaca već satima pretražuje jedan stan u gradiću Revereu u predgrađu Bostona kako bi otkrili krivce za bombaški napad.

U dvjema eksplozijama na cilju maratona u Bostonu poginulo je troje ljudi, među kojima osmogodišnji dječak. Uz njih, čak je 144 ozlijeđenih. Od njih je 17 u kritičnom stanju, a 25 je teško ozlijeđenih. Desetak ozlijeđenih je u eksploziji ostalo bez udova, prvenstveno nogu, a nekima su ih liječnici, zbog težine ozljeda, morali amputirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21