Obavijesti

News

Komentari 0

Pazite na datume prijamnih ispita za umjetničke škole, upisi opet traju samo dva tjedna

Pazite na datume prijamnih ispita za umjetničke škole, upisi opet traju samo dva tjedna
1

Upisi će se, kao i dosad, provesti preko web-stranice upisi.hr, prijave obrazovnih programa počinju u ponedjeljak, 28. lipnja, a završne upisne liste objavljuju se u subotu, 10. lipnja

VIDEO

Ministarstvo znanosti i obrazovanjae-savjetovanje poslalo je Nacrt Odluke o upisima u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. Lani je proces upisa zbog korone bio produljen na gotovo cijeli srpanj, no po ovoj Odluci taj rok se ponovno vraća na dva tjedna.

Ove se godine planiraju upisna mjesta za 46.823 učenika u 2.187 razrednih odjela. Upisi će se i ove godine obavljati preko web-stranice www.upisi.hr.

Tako prijave u ljetnom roku za redovite učenike započinju u ponedjeljak 24. svibnja, a prijave u obrazovne programe započinju u petak 25. lipnja, dva tjedna nakon kraja nastavne godine. U tom periodu zaključavaju se matične knjige podataka učenika i sve se ubacuje u sustav.

Za obrazovne programe koji zahtijevaju dodatne provjere, poput gimnazija koje provode neke gimnazije i umjetničke škole, završetan prijava završava 28. lipnja., a dodatni ispiti i provjere provode se od 29. 6. do 1. 7. Do 1. srpnja treba predati i svu dokumentaciju za dodatna prava za upis.

Do 5. srpnja je rok za prigovore na osobne podatke, ocjene, natjecanja, rezultate dodatnih provjera i podatke na temelju kojih se ostvaruju dodatna prava za upis

Prijave obrazovnih programa završavaju 6. srpnja, početak ispisa prijavnica je 7. srpnja, a objava konačnih ljestvica poretka je u subotu 10. srpnja.

Učenici koji nisu u redovno sustavu osnovnog školstva u Hrvatskoj, te učenici s poteškoćama, imaju ranije datume za prijave programa. 

Gimnazije će upisivati 10.584 učenika u 456 razrednih odjela ili 23,83 %, četverogodišnje strukovne škole upisivat će 18.489 učenika u 818 razrednih odjela ili 41,63 %, trogodišnje strukovne škole 6.588 učenika u 300 razrednih odjela ili 14,83 %, a trogodišnje obrtničke 5.226 učenika u 235 razrednih odjela ili 11,77 %.

U programe medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege u trajanju od pet godina upisivat će se 1.077 učenika u 44 razredna odjela ili 2,43 %. U prilagođene i posebne programe za učenike s teškoćama u razvoju 880 učenika u 109 razrednih odjela ili 1,98 %. U programe obrazovanja glazbenih i plesnih škola 1.392 učenika u 90 razrednih odjela ili 3,13 %.

 

 


 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...