Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pčelari iz Vinišća otrovali pčele svom kolegi pčelaru

Slaven Dodig ima sve dozvole za držanje pčela u Vinišću. Tvrdi kako mu je konkurencija uništila košnice. Ostavili su otrov koji je pobio pčele

24sata
Foto: 24sata
3 komentara

Pčelar Slaven Dodig šokirao se nakon što je prošle subote obišao svoje košnice u Vinišću blizu Togira. Od 70 košnica njih 11 je izgubljeno. Pčele su uginule.
- Netko je ostavio otrov u prahu na ulazu u košnice - požalio se Večernjem listu. Sumnja na četvoricu domaćih pčelara iz Vinišća ili Marine koji se ne mogu pomiriti s time da i drugi pčelari dolaze na njihovo područje, premda je to Zakonom o pčelarstvu propisano. Dodig ima obrt, član je trogirske udruge, a s vlasnikom zemljišta Marinom Pažaninom potpisao je ugovor o najmu. Četiri godine tu ima pčele. Napominje kako su njegove košnice  udaljene i više od minimalnih 500 metara od drugih pčela te da nema nikakve zapreke da košnice drži baš tu. Policija istražuje okolnosti ugibanja pčela. Davor Vuković, predsjednik Udruge pčelara Trogira, potvrdio je kako Dodig ima sve dozvole za držanje pčela i dodao kako  su 3-4 marinska pčelara najavila da će istupiti iz udruge. Negoduju što im tuđe pčele dolaze na “njihov lonac”. Podsjetio je pčelare da će i oni iz Marine, kada tamo zasuši, odvesti svoje košnice daleko od svoga kraja, pa i do Like.

Možda vas zanima i ovo:
Message