Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pedofil naručio ubojstvo suca za 20.000 eura

Zdenko Šimunovski (56) dobio je 10 godina za zlostavljanje sestara u dobi od 5 i 9 godina. Da bi se osvetio sucu, htio mu je smjestiti prometnu

D.Puklavec
Foto: D.Puklavec
0 komentara

Godinu i pol nakon što su ga na Županijskom sudu u Osijeku osudili na 10 godina zatvora zbog spolnih odnosa s djecom, Zdenko Šimunovski (56) pokušao se osvetiti sucu koji ga je smjestio u Lepoglavu.
Prije nekoliko mjeseci prišao je zatvoreniku Z.B. i tražio da mu pomogne pronaći nekoga tko će za 20.000 eura srediti da sudac ili njegovo dijete poginu u prometnoj nesreći. No kolega je brzo “propjevao”. Krešimir Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku, nije želio imenovati suca koji je presudio pedofilu, no kako neslužbeno doznajemo, riječ je o uglednom osječkom sucu Zvonku Vekiću, koji će na skorašnjim izborima biti u županijskom izbornom povjerenstvu. U policiji kažu da im se nitko nije obratio sa zahtjevom za pojačanom zaštitom.
Inače, presudu Zdenku Šimunovskom smatraju jednom od najvećih zatvorskih kazni izrečenih na osječkom sudu za pedofiliju. Teretili su ga da se od 1999. do 2005. seksualno iživljavao nad dvjema djevojčicama iz Baranje, starima pet i devet godina. Šimunovski je u Osijeku kupovao kuću u kojoj su živjele djevojčice s ocem očekujući obnovu doma u Baranji. Nakon što je kupio kuću, dopustio im je da u njoj ostanu do završetka obnove. 'Dobročinitelj’ je čak posjećivao obitelj kad se vratila u Baranju i materijalnojoj je pomagao. Mlađu djevojčicu pokušao je i udomiti pod izgovorom da se otac za nju i za sestru ne brine dovoljno.
Dok je ostajao sam s djecom, seksualno ih je iskorištavao i iživljavao se. Prikazivao im je pornografske filmove i tražio od njih da čine ono što su vidjele na filmovima. Dirao ih je po spolovilu, a šutnju je kupovao darovima i ucjenama. Nakon šest godina djeca su sve ispričala ocu, koji ga je prijavio.

Možda vas zanima i ovo:
Message