Obavijesti

News

Komentari 0

Pedofil naručio ubojstvo suca za 20.000 eura

Pedofil naručio ubojstvo suca za 20.000 eura
1

Zdenko Šimunovski (56) dobio je 10 godina za zlostavljanje sestara u dobi od 5 i 9 godina. Da bi se osvetio sucu, htio mu je smjestiti prometnu

VIDEO

Godinu i pol nakon što su ga na Županijskom sudu u Osijeku osudili na 10 godina zatvora zbog spolnih odnosa s djecom, Zdenko Šimunovski (56) pokušao se osvetiti sucu koji ga je smjestio u Lepoglavu.
Prije nekoliko mjeseci prišao je zatvoreniku Z.B. i tražio da mu pomogne pronaći nekoga tko će za 20.000 eura srediti da sudac ili njegovo dijete poginu u prometnoj nesreći. No kolega je brzo “propjevao”. Krešimir Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku, nije želio imenovati suca koji je presudio pedofilu, no kako neslužbeno doznajemo, riječ je o uglednom osječkom sucu Zvonku Vekiću, koji će na skorašnjim izborima biti u županijskom izbornom povjerenstvu. U policiji kažu da im se nitko nije obratio sa zahtjevom za pojačanom zaštitom.
Inače, presudu Zdenku Šimunovskom smatraju jednom od najvećih zatvorskih kazni izrečenih na osječkom sudu za pedofiliju. Teretili su ga da se od 1999. do 2005. seksualno iživljavao nad dvjema djevojčicama iz Baranje, starima pet i devet godina. Šimunovski je u Osijeku kupovao kuću u kojoj su živjele djevojčice s ocem očekujući obnovu doma u Baranji. Nakon što je kupio kuću, dopustio im je da u njoj ostanu do završetka obnove. 'Dobročinitelj’ je čak posjećivao obitelj kad se vratila u Baranju i materijalnojoj je pomagao. Mlađu djevojčicu pokušao je i udomiti pod izgovorom da se otac za nju i za sestru ne brine dovoljno.
Dok je ostajao sam s djecom, seksualno ih je iskorištavao i iživljavao se. Prikazivao im je pornografske filmove i tražio od njih da čine ono što su vidjele na filmovima. Dirao ih je po spolovilu, a šutnju je kupovao darovima i ucjenama. Nakon šest godina djeca su sve ispričala ocu, koji ga je prijavio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović