Obavijesti

News

Komentari 7

Pejčinović je nova ministrica vanjskih i europskih poslova

Pejčinović je nova ministrica vanjskih i europskih poslova
6

Zastupnici Hrvatskog sabora izglasali su povjerenje Mariji Pejčinović Burić sa 78 glasova za i 35 protiv. Na toj će funkciji zamijeniti Davora Ivu Stiera

VIDEO

Nakon što je premijer Plenković na Odborima za vanjsku i europsku politiku predstavio novu ministricu vanjskih i europskih poslova i potpredsjednicu Vlade Mariju Pejčinović Burić i zastupnici su joj iskazali na plenarnoj sjednici povjerenje sa 78 glasova za i 35 protiv. Ministrica Pejčinović Burić odmah je i prisegnula za novu dužnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na toj funkciji zamijenit će Davora Ivu Stiera koji je prošli ponedjeljak podnio ostavku. Stier nije izašao iz HDZ-a, posvetit će se stranačkom radu, a cilj mu je vratiti HDZ-u demokršćanske vrijednosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitana jeli se sa svojim prethodnikom konzultirala glede posla u Ministarstvu, Pejčinović Burić kazala je kako će imati primopredaju sutra ili prekosutra, pa će tada imati priliku govoriti i o poslu. 

- Dosada smo lijepo surađivali, a vjerujem da ćemo tako i nastaviti - kazala je nova ministrica.

- Zahvalit ću se kolegi Stieru na idućoj sjednici Vlade. Kolega Stier se uskoro vraća u Sabor, očekujem njegov kvalitetan doprinos, kako u Saboru, tako i u HDZ-u, kazao je premijer Plenković nakon izglasavanja povjerenja novoj ministrici vanjskih i europskih poslova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zastupnici su izglasali i Furija Radina, predstavnika nacionalne manjine, kao novog potpredsjednika Sabora sa 109 glasova za i jednim glasom protiv

- Nakon dugo vremena imamo potpredsjednika Sabora iz redova nacionalnih manjina - istaknuo je HDZ-ov Branko Bačić.

'Okončali smo proces popunjavanja Vlade'

- Drago mi je i da je Sabor sada i formalno izabrao gotovo jednoglasno Furija Radina za potpredsjednika Hrvatskog sabora. Time smo okončali ovaj proces popunjavanja Vlade kojem ste svjedočili protekla dva tjedna i sada se krećemo baviti onim što smo i dosad radili, ali sada bez dodatnih okolnosti i spekulacija o stabilnosti Vlade. Krećemo s provedbom programa Vlade - kazao je premijer.

Ivan Šuker vraća se u Hrvatski sabor, a premijer je rekao da je Šuker isad 'u formi' te da očekuje od njega kvalitetan doprinos, osobito kada je riječ o financijskim i gospodarskim temama.

Upitan što Vlada može glede slučaja sedmero oboljelih u Klaićevoj i hoće li se bolnici povećati limit rekao je da se čeka stav Povjerenstva pa da će vidjeti što se može napraviti. Ministar Kujundžić je sve rekao o tome, kazao je Plenković.

- Danas će se sastati pet vodećih hrvatskih onkologa koji će reći svoje mišljenje o lijeku i bolesti koju djeca imaju i šansama koje daje taj lijek kod te djece, rekao je ranije u ponedjeljak ministar zdravstva.

 Stručno povjerenstvo u ponedjeljak se treba očitovati o kupnji lijeka Dinutuximab Beta za djecu koja boluju od rijetkog visokorizičnog neuroblastoma. Upitan tko će platiti lijek ako povjerenstvo donese odluku o kupnji, Kujundžić je odgovorio da će država uvijek stati iza svog naroda, posebice iza svoje djece.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS