Pekar svaki dan kruh daruje siromašnim obiteljima i djeci | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
129 komentara

Pekar svaki dan kruh daruje siromašnim obiteljima i djeci

Dobrotvor: Nok Kajtazi pomaže obiteljima jer je i sam bio na dnu te zna kako je ljudima koji nemaju ništa. Ne želi zahvalnosti i priznanja, samo želi pomoći...

Marijan Sušenj
Foto: Marijan Sušenj
129 komentara

Dok god će moje pekarnice raditi, bit će besplatnog kruha za obitelji kojima je najteže, rekao je Nok Kajtazi (48), pekar iz Koprivnice koji svaki dan daruje kruh građanima kojima je to najpotrebnije. Kruh je počeo darivati još prije 15-ak godina dok je živio i radio u Vojvodini. Kad se doselio u Ludbreg, Kajtazi je otvorio prvu pekarnicu. Nedugo zatim i drugu u Koprivnici. S gradskim vlastima dogovorio je da mu šalju siromašne obitelji kako bi im svaki dan davao svježi kruh, peciva i ostale proizvode koje žele.

- I sam sam bio na dnu i znam kako je kad nemaš ništa. Svaki dan darujem kruh 25 obitelji. Ako treba darivat ću i više, kome god bude trebalo – objasnio je pekar.

Nok ne poznaje ni jednu od obitelji kojima svaki dan pomaže jer, kako je naglasio, ne traži zahvalnost ili priznanja nego samo želi pomoći. Pekar velikog srca kaže da nema novca na bacanje jer svaku zarađenu kunu ulaže u proširenje poslovanja, ali još može pomagati drugima. Svaki dan uveseljava i 40 štićenika doma Kuća sunca u Globočecu. Osim svojih proizvoda kupuje im voće, mlijeko i sve drugo što trebaju. Kaže da beskrajno uživa što može pomoći sugrađanima u ovim teškim i nesigurnim vremenima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message