Obavijesti

News

Komentari 31

Peking: Otkazano više od tisuću letova, ponovno zatvorili škole

Peking: Otkazano više od tisuću letova, ponovno zatvorili škole
1

U 9 sati ujutro bilo je otkazano 1255 letova u polasku i odlasku iz zračnih luka u Pekingu, što je 70 posto od predviđenih, pišu China Daily i People Daily

VIDEO

Dvije zračne luke u Pekingu otkazale su u srijedu više od tisuću letova zbog nove pojave koronavirusa u kineskoj prijestolnici, objavili su službeni mediji.

U 9 sati ujutro bilo je otkazano 1255 letova u polasku i odlasku iz zračnih luka u Pekingu, što je 70 posto od predviđenih, pišu China Daily i People Daily.

POGLEDAJTE VIDEO: Drugi val korona virusa 

Pokretanje videa...

Korona u Kini 01:08

Peking je pozvao u utorak 21 milijun svojih stanovnika da izbjegnu sva putovanja koja nisu nužna izvan grada i naredio je ponovno zatvaranje škola nakon što se u glavnome gradu ponovno pojavilo žarište Covid-19.

U gradu je u pet dana potvrđeno više od stotinu oboljelih, a njihovi su slučajevi povezani s tržnicom, što je novi šok za stanovnike Pekinga.

Prije izbijanja novog žarišta Peking u dva mjeseca nije imao nijedan potvrđen slučaj zaraze i život se vratio u gotovo ustaljen ritam prije epidemije. No strah od novog vala epidemije nagnao je vlasti Pekinga na akciju pa je pokrenuta masovna akcija testiranja i zatvoreno je 27 četvrti. 

Security staff in a personal protection suit approaches the photographer at a testing site at the Guangan Sport Center after an unexpected spike of cases of the coronavirus disease (COVID-19) in Beijing

Napori u svrhu sprečavanja drugog vala virusa intenzivirani su pošto je u subotu zabilježeno žarište zaraza povezano s veletržnicom Xinfadi u pekinškom okrugu Fengtai.

Veletržnica Xinfadi 20 puta je veća od one u Wuhanu iz koje je u prosincu krenula pandemija covida-19 i na njoj se preprodaje tisuće tona hrane.

Državni mediji citiraju stručnjake koji kažu da je novo žarište u Pekingu različito od Wuhana jer su slučajevi lokalizirani i izvor zaraze je poznat i zato zdravstvene vlasti lakše mogu kontrolirati situaciju, piše Reuters.

A vegetable stall vendor wearing a face mask attends to customers at an outdoor market in Beijing, following the novel coronavirus disease (COVID-19) outbreak

Međutim, pokrajine Hebei, Liaoning, Sečuan i Zhejiang su prijavile nove slučajeve povezane s tržnicom Xinfadi pa su te pokrajine nametnule karantenu svima koji stignu iz Pekinga.

Ponovno su zatvorene sve škole, a sveučilišta odgađaju povratak studenata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a