Obavijesti

News

Komentari 100

Penava ide u novu borbu protiv institucija - koje ništa ne rade

Penava ide u novu borbu protiv institucija - koje ništa ne rade
1

Nailazim na nerazumijevanje za političku borbu protiv svih institucija ove zemlje koje su zabile glavu u pijesak i pozivajući se na neovisnost u radu, zapravo ne rade ništa, rekao je u petak Ivan Penava

VIDEO

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je u petak rekao kako „nailazi na nerazumijevanje za političku borbu protiv institucija ove zemlje koje su zabile glavu u pijesak, pozivajući se na neovisnost u radu zapravo ne rade ništa", te je najavio novu platformu s kojom će nastupati te takvim ustanovama „spustiti rampu“. 

Na sjednici Gradskog vijeća Vukovara gradonačelnik Penava zahvalio je vukovarskoj Policijskoj postaji  čijom je reakcijom onemogućen najavljeni nastup pjevača Momčila Stanića Mome koji se trebalo održati večeras u Vukovaru, na zabavi koju organizira Zavičajni klub Kordunaša i Banijaca. 

U stanci sjednice  Penava je  novinarima rekao, da je pjevač u vrijeme rata veličao korpuse tzv. republike srpske krajine, glorificirao ideju etnički čiste Krajine i vrijeđao predsjednika Tuđmana.  Naglasio je da „izražava potporu svim građanima bez obzira na porijeklo, korijene i vjeru, pa tako i pripadnicima srpske nacionalne manjine" kao i "respekt prema kulturi i tradiciji napose spomenute udruge te im zaželio dobru zabavu, uz jasno ograđivanje od svega što potiče, mržnju, nacionalnu isključivost i ne poštuje državu i većinski hrvatski narod“. 

Na prijedlog policije otkazan je koncert Momčila Stanića Mome
Na prijedlog policije otkazan je koncert Momčila Stanića Mome

„Nailazim na nerazumijevanje za političku borbu protiv svih institucija ove zemlje koje su zabile glavu u pijesak i pozivajući se na neovisnost u radu, zapravo ne rade ništa,  izjavio je među ostalim Penava te najavio novu platformu s kojom će ubuduće nastupati te takvim ustanovama „spustiti rampu“ i boriti se za izmjenu zakona i takvih institucija.

„Država mora urediti do koje se mjere nešto smatra demokracijom i pravom, a kada postaje maliciozno i maligno“, naglasio je vukovarski gradonačelnik i ocijenio da zbog slabosti državnih institucija bivamo taoci tema iz prošlosti kojima se iz godine  godinu vraćamo.

 Na novinarski upit o muralu s hrvatskim grbom u središtu grada s prvim bijelim poljem, Penava je rekao da je upravo to jedna od takvih tema kojoj se uporno vraćamo te dodao da ne želi da se bilo tko u državi osjeća loše, ali ne želi niti da se hrvatskom narodu ograničava pravo na povijesnu simboliku davno prije II svjetskog rata.

„Mislim da sam jasno rekao, simboli nacizma, fašizma, četništva, komunizma NE jer izražavaju loše emocije i konotacije kod velikog broja ljudi, ali jednako NE i onome što osporava hrvatsku baštinu i povijest, sve što dajemo i drugima za pravo u Republici Hrvatskoj“, rekao je Penava.

(hru)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa