Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
293 komentara

Penava: Ja bih volio premijera koji nas ne vraća u prošlost

Pemijer Zoran Milanović je ocijenio da na lokalnim izborima u Vukovaru građani biraju između politike prošlog stoljeća i politike koja zagovara normalan život

Goran Ferbezar/PIXSELL
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
293 komentara

Zahvala svim građanima Vukovara koji su mi poklonili svoje povjerenje. Obećavam da ću biti gradonačelnik svih građana kako bi od Vukovara napravili grad na koji ćemo svi biti ponosni, rekao je Ivan Penava, novi gradonačelnik Vukovara, gostujući u Dnevniku 3 HTV-a.

Penava je sa 191 glasom više pobijedio protukandidata Željka Sabu koji je nakon objave rezultata rekao da su cijeli dan Vukovarci dolazili iz cijele Hrvatske kako bi donijeli Penavi pobjedu.

Sabo: Penavi ne mogu čestitati

- Ivanu Penavi ne mogu čestitati, mogu mu samo željeti da uspješno vodi grad. Jer, ovo što su oni radili nije za čestitati. Nisam još toliko veliki kršćanin da mogu oprostiti, ali Bog zna zašto je to tako -  rekao je Sabo zaključujući na kraju da je Ivan Penava pobijedio "za četiri autobusa ljudi".

Penava je kazao da je takve neutemeljene optužbe suludo komentirati.

- Naravno da nismo to radili. Gospodin Sabo je u proteklih nekoliko godina tvrdio štošta. Sami ste svjedoci koliko je bilo  neistine izrečene iz njegovih usta. Ne bih se htio spuštati ne njegov nivo  i to komentirati. Prije godinu dana, Željko Sabo je pobijedio mene s 1300 glasova otprilike, danas je izgubio s 200. To dovoljno govori o njegovom radu, radu njegove stranke. Mislim da su građani odlučili reći 'dosta je', prikloniti se mom timu, poklonili smo jednu drugu perspektivu. Ja bi ga molio neka nam pokaže dokaze da možemo argumentirano razgovarati -poručio je Penava.

'Imamo krivu postavu na čelu Vlade, s njima ne možemo daleko'

Na pitanje kako komentira izjavu premijera Zorana Milanovića koji je ocijenio da na lokalnim izborima u Vukovaru građani biraju između politike prošlog stoljeća i politike koja zagovara normalan život, Penava je rekao:

- Ne znam što reći. Ja bih volio da u državi imamo premijera koji je premijer svih građana, volio bih premijera koji nas ne vraća u prošlost i  ne uvlači u sukobe, nego radi na iznalaženju rješenja kako bi skupa gradili bolji Vukovar i bolju Hrvatsku.  To je isti onaj čovjek koji je spominjao Vukovinu i Špičkovinu, a sad vrijeđa nas u Vukovaru. Ponosni smo na našu prošlost, ali smo okrenuti na našu budućnost. Mislim da imamo krivu postavu na čelu, s njima nećemo moći stići daleko - rekao je gradonačelnik Vukovara.

'Učenici će dobiti besplatne udžbenike'

Penava je rekao da HDZ sigurno neće imati predsjednika Gradskog vijeća jer je to mjesto dopalo HSP AS.

Na pitanje hoće li ostvariti svoje predizborno obećanje i omogućiti da svi učenici imaju besplatne udžbenike, Penava je kazao:

 - Hoće. Ja ću se sutra u 12 sati obratiti svim građanima. To je jedno od lakših obećanja, već sutra ćemo ga ostvariti, a onda ćemo se baciti na posao, krenuti na otvaranje radnih mjesta. Kao što smo obećali svoje ćemo izvršiti. Kanimo biti odgovorna vlast na korist i ponos svim našim građanima  - zaključio je Penava.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message