Obavijesti

News

Komentari 293

Penava: Ja bih volio premijera koji nas ne vraća u prošlost

Penava: Ja bih volio premijera koji nas ne vraća u prošlost
2

Pemijer Zoran Milanović je ocijenio da na lokalnim izborima u Vukovaru građani biraju između politike prošlog stoljeća i politike koja zagovara normalan život

VIDEO

Zahvala svim građanima Vukovara koji su mi poklonili svoje povjerenje. Obećavam da ću biti gradonačelnik svih građana kako bi od Vukovara napravili grad na koji ćemo svi biti ponosni, rekao je Ivan Penava, novi gradonačelnik Vukovara, gostujući u Dnevniku 3 HTV-a.

Penava je sa 191 glasom više pobijedio protukandidata Željka Sabu koji je nakon objave rezultata rekao da su cijeli dan Vukovarci dolazili iz cijele Hrvatske kako bi donijeli Penavi pobjedu.

Sabo: Penavi ne mogu čestitati

- Ivanu Penavi ne mogu čestitati, mogu mu samo željeti da uspješno vodi grad. Jer, ovo što su oni radili nije za čestitati. Nisam još toliko veliki kršćanin da mogu oprostiti, ali Bog zna zašto je to tako -  rekao je Sabo zaključujući na kraju da je Ivan Penava pobijedio "za četiri autobusa ljudi".

Penava je kazao da je takve neutemeljene optužbe suludo komentirati.

- Naravno da nismo to radili. Gospodin Sabo je u proteklih nekoliko godina tvrdio štošta. Sami ste svjedoci koliko je bilo  neistine izrečene iz njegovih usta. Ne bih se htio spuštati ne njegov nivo  i to komentirati. Prije godinu dana, Željko Sabo je pobijedio mene s 1300 glasova otprilike, danas je izgubio s 200. To dovoljno govori o njegovom radu, radu njegove stranke. Mislim da su građani odlučili reći 'dosta je', prikloniti se mom timu, poklonili smo jednu drugu perspektivu. Ja bi ga molio neka nam pokaže dokaze da možemo argumentirano razgovarati -poručio je Penava.

'Imamo krivu postavu na čelu Vlade, s njima ne možemo daleko'

Na pitanje kako komentira izjavu premijera Zorana Milanovića koji je ocijenio da na lokalnim izborima u Vukovaru građani biraju između politike prošlog stoljeća i politike koja zagovara normalan život, Penava je rekao:

- Ne znam što reći. Ja bih volio da u državi imamo premijera koji je premijer svih građana, volio bih premijera koji nas ne vraća u prošlost i  ne uvlači u sukobe, nego radi na iznalaženju rješenja kako bi skupa gradili bolji Vukovar i bolju Hrvatsku.  To je isti onaj čovjek koji je spominjao Vukovinu i Špičkovinu, a sad vrijeđa nas u Vukovaru. Ponosni smo na našu prošlost, ali smo okrenuti na našu budućnost. Mislim da imamo krivu postavu na čelu, s njima nećemo moći stići daleko - rekao je gradonačelnik Vukovara.

'Učenici će dobiti besplatne udžbenike'

Penava je rekao da HDZ sigurno neće imati predsjednika Gradskog vijeća jer je to mjesto dopalo HSP AS.

Na pitanje hoće li ostvariti svoje predizborno obećanje i omogućiti da svi učenici imaju besplatne udžbenike, Penava je kazao:

 - Hoće. Ja ću se sutra u 12 sati obratiti svim građanima. To je jedno od lakših obećanja, već sutra ćemo ga ostvariti, a onda ćemo se baciti na posao, krenuti na otvaranje radnih mjesta. Kao što smo obećali svoje ćemo izvršiti. Kanimo biti odgovorna vlast na korist i ponos svim našim građanima  - zaključio je Penava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca