Obavijesti

News

Komentari 4

Penava pozvao Vukovarce da doprinesu bržem razvoju grada

Penava pozvao Vukovarce da doprinesu bržem razvoju grada
1

Grad Vukovar je napravio sve pretpostavke koje je mogao za razvoj gospodarstva, a sada očekujemo od Vlade da nam olakša administrativne poslove, kaže Penava

VIDEO

U povodu Dana grada, koji Vukovarci proslavljaju na spomendan zaštitnika sv. Filipa i Jakova, u utorak je u Hrvatskom domu održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, s koje je gradonačelnik Ivan Penava pozvao sve Vukovarce da svojim idejama doprinesu bržem razvoju i ljepšem izgledu grada, te zajedno krenu graditi jedan bolji Vukovar.

 Podvlačeći "crtu" ispod svega onog što je u Vukovaru učinjeno u proteklih godinu dana, Penava je kazao kako ga žalosti činjenica da je Vukovaraca dvostruko manje nego prije Domovinskog  rata i što mladi iseljavaju.

 "Svi se skupa, uključjući i državu moramo potruditi da osiguramo perspektivu i budućnost svima koji žele živjeti u Hrvatskoj, a ne sumnjam da su to i mladi koji zbog bolje budućnosti odlaze u inozemstvo", rekao je i zahvalio Vladi Tihomira Oreškovića koja se "stavila na raspolaganje" građanima i gradskim vlastima Vukovara.

 "Grad Vukovar je napravio sve pretpostavke koje je mogao za razvoj gospodarstva, a sada očekujemo od Vlade da nam olakša administrativne poslove te da nam kroz novi Zakon o Vukovaru pomogne privući gospodarstvenike, kako bi na taj način zadržali našu mladost u gradu, odnosno zaustavili trend iseljavanja", poručio je predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Igor Gavrić, kritizirajući SDSS čiji vijećnici nisu došli na svečanu sjednicu Gradskog vijeća. Naime, sjednici nisu nazočili vijećnici SDSS-a, kao ni zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković koji nakon napuštanja SDSS-a djeluje kao nezavisni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 U ime predsjednice Republike Vukovarcima je Dan grada čestitao ministar obrane Josip Buljević, poručivši kako se Vukovar "stalno nalazi u srcu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović" koja, kazao je, potiče i podržava nastojanja da gospodarska politika bude integrirana s demografskom politikom. Govorila je i HDZ-ova saborska zastupnica i zamjenica vukovarskog gradonačelnika Marija Budimir, izrazivši poštovanje prema svima onima čija je žrtva u Domovinskom ratu ugrađena u današnji slobodarski Vukovar.

 Zaslužnim pojedincima, ustanovama, udrugama i tvrtkama uručene su gradske nagrade i priznanja, a među inima povelju o proglašenju počasnim građaninom Grada Vukovara primio je ratni zapovjednik obrane grada Vukovara 1991. godine Mile Dedaković, koji je pozvao državne vlasti da više učine za dobrobit Vukovara i Vukovaraca,

 Uoči sjednice Gradskog vijeća, vijence je podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo grada Vukovara te braniteljskih i stradalničkih udruga grada, županije kao i gradova prijatelja, a potom je molitvu za sve poginule i nestale predvodio gvardijan, fra Ivica Jagodić. U Župnoj crkvi sv. Filpa i Jakova služena je sveta misa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)