Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
302 komentara

Kaos u Vukovaru: Vijeće nije konstituirano zbog HDSSB-a

HDSSB-ova Slavica Jelinić nije se pojavila na sjednici vukovarskog Gradskog vijeća u četvrtak. Njezin glas trebao je prevagnuti. Omjer je bio deset prema deset

Goran Ferbezar/PIXSELL
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
302 komentara

Svi vijećnici pojavili su se u Gradskom vijeću Vukovara osim HDSSB-ove Slavice Jelinić. Zbog njezinog nepojavljivanja vukovarsko Gradsko vijeće nije konstituirano. Mobitel joj je ugašen. Novi pokušaj bit će u roku od 30 dana. 

Deset vijećnika ima koalicija HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ. Po pet vijećnika imat će koalicija SDP-HNS-SU i koalicija srpskih stranaka, SDSS-SNS-NSS. 

Jedan glas HDSSB-a trebao je presuditi tko ima većinu.

Novoizabrani gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) sa zamjenicima Marijanom Pavličekom (HSP AS) i Marijom Budimir (HDZ) stupio je na dužnost 9. srpnja.

Penava je tada naveo prve zadaće: rješavanje pitanja financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola, žurno konstituiranje Gradskoga vijeća i usvajanje proračuna za 2014. godinu.

Za besplatne udžbenike koje vukovarske gradske vlasti namjeravaju kupiti i podijeliti svim vukovarskim osnovnoškolcima sukladno obećanju iz predizborne kampanje, prijavljen je 2081 učenik. To će koštati 1,2 milijuna kuna, a Penava je očekivao jednoglasnu većinu.

Sada je pitanje hoće li se odluka o besplatnim udžbenicima stići organizirati do početka škole.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message