Obavijesti

Promo sadržaj

Penelope Cruz i Javier Bardem ponovno zajedno!

Penelope Cruz i Javier Bardem ponovno zajedno!
5

Misteriozni triler „Svi znaju sve“ dvostrukog oskarovca Asghara Farhadija stiže u kina

Ime Asghara Farhadija već je sada zlatnim slovima uklesano u povijest iranske kinematografije. Ovaj talentirani redatelj svojoj je zemlji u samo pet godina donio dvije prestižne nagrade Oscar za remek-djela „Nader i Simin se rastaju“ (iz 2011. godine) i „Trgovački putnik“ (iz 2016. godine). Osim Oscara, Farhadi je za „Nader i Simin se rastaju“ osvojio nebrojena priznanja i nagrade na uglednim festivalima diljem svijeta uključujući Zlatni globus za najbolji strani film i Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu dok je za „Trgovačkog putnika“, između ostalih, nagrađen u Cannesu u kategoriji najboljeg scenarija. Ove godine Farhadi je odlučio snimiti svoj prvi film na španjolskom jeziku, a za glavne uloge uzeo je samu glumačku kremu tamošnje kinematografije: supružnike Penelope Cruz i Javiera Bardema. Ovim putem predstavljamo kino najavu filma SVI ZNAJU SVE koji nam u kina stiže ovog četvrtka!

Priča psihološkog trilera SVI ZNAJU SVE prati Lauru (Cruz) koja sa svoje dvoje djece iz Argentine putuje u mali gradić u Španjolskoj u kojem je odrasla. Razlog putovanja je prisustvo na vjenčanju njezine sestre. Usred radosnog ponovnog obiteljskog okupljanja i proslave, starija kćerka biva oteta. U napetim danima koji slijede, razne obiteljske tenzije kao i duboko skrivene tajne same zajednice malog gradića izaći će na površinu…

Uz oskarovce Penelope Cruz („Vicky Cristina Barcelona“) i Javiera Bardema („Nema zemlje za starce“) glavnu ulogu u filmu ostvario je i Ricardo Darin, nagrađivani argentinski glumac široj publici vjerojatno najpoznatiji po glavnoj ulozi u hvaljenom i gledanom trileru „Tajna u njihovim očima“ koji je 2009. godine iznenađujuće osvojio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim što ga je režirao, Farhadi je napisao i scenarij za triler SVI ZNAJU SVE čime je isti postao osmi scenaristički i redateljski uradak u karijeri ovog velikog filmaša. 

Triler SVI ZNAJU SVE svečano je otvorio ovogodišnji filmski festival u Cannesu gdje se natjecao za glavnu nagradu, Zlatnu palmu i gdje je privukao do tada neviđenu pozornost kritike i publike. Zanimljivost vezana uz njegovo otvaranje svakako leži u činjenici što je to tek drugi španjolski film u povijesti koji je otvorio Cannes i jedan od rijetkih uopće koji su otvorili taj najznačajniji filmski festival u svijetu, a da nije na engleskom ili francuskom jeziku. Film se ovoga tjedna također prikazuje i u sklopu festivala u Torontu gdje se, pak, natječe za najbolji film u kategoriji nagrade publike. U stvarnom životu, Penelope Cruz i Javier Bardem supružnici su od 2010. godine, a u njihovim glumačkim karijerama ovo im je peti zajednički filmski projekt nakon „Šunka, šunka“, „Vicky Cristina Barcelona“, „Savjetnik“ i „Voleći Pabla“.

Psihološki triler SVI ZNAJU SVE pogledajte u kinima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.