Pernar dobio 2000 kuna pa je novac dao u humanitarne svrhe | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 147

Pernar dobio 2000 kuna pa je novac dao u humanitarne svrhe

Pernar dobio 2000 kuna pa je novac dao u humanitarne svrhe
1

Pernar je u Splitu gdje će preuzeti ključeve Grada na Spli'skom krnjevalu i usput se 'oženiti' Avom Karabatić. Za sudjelovanje na karnevalu Pernar je dobio 2000 kuna. Dao ih je udruzi Naš svijet

VIDEO

Ivan Pernar ovaj je vikend odlučio provesti u Splitu gdje će, između ostalog, u nedjelju preuzeti ključeve Grada na Spli'skom krnjevalu i usput se 'oženiti' Avom Karabatić. Za sudjelovanje na karnevalu Pernar je od organizatora dobio 2000 kuna, no on je taj novac odlučio dati u humanitarne svrhe, preciznije udruzi Naš svijet koja brine o djeci s teškoćama u razvoju. 
- Jedna mama koja prati Ivana Pernara na Facebooku vidjela je njegovu objavu da mu se jave udruge za donaciju. Nama zaista treba novac jer smo od dobili gradski prostor za rad, no treba nam novac kako bismo ga mogli adekvatno urediti i opremiti, maksimalno prilagoditi našim malim korisnicima. Svaka pomoć nam je dobrodošla, a i sam Pernar je kazao kako je sramotno i tužno da država ne radi svoj posao već da se pojedinci moraju sami boriti – kaže Katija Borčić, senzorno-integracijski terapeut i predsjednica udruge Naš svijet, koja se brine o djeci teškoćama u razvoju. 

Pernar je kazao kako kao zastupnik ne smije primati novac sa strane jer bi taj novac morao vratiti u proračun pa je pitao organizatore kako će to izbjeći. 
- Oni su ponudili rješenje da s računa karnevala novac uplatimo udruzi. Mediji su me pokušali prikazati kao materijalistu, ali svugdje gdje nije bilo zarade, ja bih išao za nula kuna, bilo bi mi drago počastiti. Počeli su me zvati klubovi na događaje, a njima je jedini i isključivi cilj zarada. Ja sam na kraju rekao 'ok'. Ali novac koji ide na moju gažu ide onima kojima treba jer ja ga ne mogu primiti. Sretan sam što su se ove mlade žene organizirale same, jer da su čekale državu da im nešto organizira, one do sudnjeg dana ne bi to dočekale – kazao je Pernar koji je sastanak s predstavnicama udruge Naš svije prenosio uživo na svojoj Facebook stranici. Pernar je podsjetimo, prije nekoliko dana u fokus javnost došao nakon što je od primoštenskog kluba Aurora za svoj dolazak tražio 800 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 147

VIDEO

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike i štićenike Doma. Otkrili motiv?
IZ MINUTE U MINUTU

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike i štićenike Doma. Otkrili motiv?

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati po ljudima. Ubio je na licu mjesta petero i još sedmero judi ozlijedio. Jedna osoba je još preminula u bolnici.

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje
UMIROVLJENI VOJNI POLICAJAC

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje

Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice. Dodala je kako je pet osoba sa teškim tjelesnim ozljedama
VIDEO Djelatnica doma gdje se odvio masakr: 'Skrivali smo se ispod kreveta, samo želim djeci'
STRAVA U DARUVARU

VIDEO Djelatnica doma gdje se odvio masakr: 'Skrivali smo se ispod kreveta, samo želim djeci'

Jedna od žrtva bila je i majka ubojice. Umirovljeni vojni policajac K.P. je inače 1996. odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu...