Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
147 komentara

Pernar dobio 2000 kuna pa je novac dao u humanitarne svrhe

Pernar je u Splitu gdje će preuzeti ključeve Grada na Spli'skom krnjevalu i usput se 'oženiti' Avom Karabatić. Za sudjelovanje na karnevalu Pernar je dobio 2000 kuna. Dao ih je udruzi Naš svijet

Foto: Naš svijet
147 komentara

Ivan Pernar ovaj je vikend odlučio provesti u Splitu gdje će, između ostalog, u nedjelju preuzeti ključeve Grada na Spli'skom krnjevalu i usput se 'oženiti' Avom Karabatić. Za sudjelovanje na karnevalu Pernar je od organizatora dobio 2000 kuna, no on je taj novac odlučio dati u humanitarne svrhe, preciznije udruzi Naš svijet koja brine o djeci s teškoćama u razvoju. 
- Jedna mama koja prati Ivana Pernara na Facebooku vidjela je njegovu objavu da mu se jave udruge za donaciju. Nama zaista treba novac jer smo od dobili gradski prostor za rad, no treba nam novac kako bismo ga mogli adekvatno urediti i opremiti, maksimalno prilagoditi našim malim korisnicima. Svaka pomoć nam je dobrodošla, a i sam Pernar je kazao kako je sramotno i tužno da država ne radi svoj posao već da se pojedinci moraju sami boriti – kaže Katija Borčić, senzorno-integracijski terapeut i predsjednica udruge Naš svijet, koja se brine o djeci teškoćama u razvoju. 

Pernar je kazao kako kao zastupnik ne smije primati novac sa strane jer bi taj novac morao vratiti u proračun pa je pitao organizatore kako će to izbjeći. 
- Oni su ponudili rješenje da s računa karnevala novac uplatimo udruzi. Mediji su me pokušali prikazati kao materijalistu, ali svugdje gdje nije bilo zarade, ja bih išao za nula kuna, bilo bi mi drago počastiti. Počeli su me zvati klubovi na događaje, a njima je jedini i isključivi cilj zarada. Ja sam na kraju rekao 'ok'. Ali novac koji ide na moju gažu ide onima kojima treba jer ja ga ne mogu primiti. Sretan sam što su se ove mlade žene organizirale same, jer da su čekale državu da im nešto organizira, one do sudnjeg dana ne bi to dočekale – kazao je Pernar koji je sastanak s predstavnicama udruge Naš svije prenosio uživo na svojoj Facebook stranici. Pernar je podsjetimo, prije nekoliko dana u fokus javnost došao nakon što je od primoštenskog kluba Aurora za svoj dolazak tražio 800 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message