Obavijesti

News

Komentari 238

Novi cirkus u Saboru: Pernara i danas morali iznositi zaštitari

Novi cirkus u Saboru: Pernara i danas morali iznositi zaštitari
2

Zastupnik Pernar je počeo govoriti iako mu je bio ugašen mikrofon, upozoravao ga je Jandroković i rekao mu da zna da želi isprovocirati da ga izbace

VIDEO

U Saboru ponovno cirkus. Ivana Pernara (Živi zid)  saborska straža ponovno je iznosila iz sabornice. Sve je počelo tako što je zastupnik Živog zida tražio stanku kako bi progovorio o deložaciji koja je u tijeku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:34

Predsjedavajući Gordan Jandroković upozorio je da krši poslovnik, jer stanku može tražiti samo o teme o kojoj se raspravlja. U tom trenutku na dnevnom redu bio je vladin prijedlog otpisa dugova građanima do 10.000 kuna, koje je blokirala država, lokalna samouprava te društva poput HEP-a, HRT-a i plinarskih društava. Predsjedavajući Gordan Jandroković upozorio ga je da o temi deložacija može govoriti u 13 sati kada zastupnici prema poslovniku imaju mogućnost slobodnog govora o temama koje smatraju važnima. Pernar je inzistirao na stanci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovaj put Jandroković ide za tim da me izbaci iz Sabora. Do sukoba je došlo zato jer sam tražio stanku koju imam pravo obrazložiti u minutu i pol. Umjesto da mi dozvoli da ju obrazložim, odlučio mi je oduzeti riječ i zabraniti da govorim do kraja rasprave. A tema je užasna, dok traje rasprava o vladinom “ovršnom paketu” u tijeku je deložacija Marina Jakovčevića iz Stomorske zbog kredita Credo banke.

Posted by Ivan Pernar on Tuesday, 3 July 2018

- Gospodine Jandroković, razumijem da vama pitanje deložacija tog čovjeka nije bitno - ustvrdio je zastupnik Živog zida na što je uslijedila reakcija predsjedavajućeg.

- Kolega Pernar, meni je pitanje deložacija svakog čovjeka bitno. Nemojte se sada služiti ovakvim fintama, jer one nisu primjerene saborskom zastupniku - uzvratio mu je Jandroković i udjelio opomenu. Iako je Pernara više puta zamolio da sjedne on je to odbio učini. 

- Nemojte da moramo ponoviti onaj scenarij od jučer. Nije lijepo vama niti nikome - pokušao je smiriti Jandroković situaciju. Pernar nije odustajao pa ga je Jandroković  upozorio da će morati dati drugu opomenu i oduzeti riječ. Pernar je inzistirao na svom i Jandrokoviću poručio kako se  "ne boji ni njega ni HDZ-a". Nakon stanke, koju je Most tražio oko teme, Pernar je iz saborskih kluba vikao je kako se dopušta HNS-ovoj zastupnici da govori izvan teme, jer im drži većinu, dok njemu ne omogućava da govpori o deložacijama. 

- Kolega Pernar, smirite se. Nema razloga za deranje. Nemate pravo govoriti tako da vas molim da sjednete. Ako nećete sjesti to će meni značiti da vi namjerno želite da dođe straža i da vas izvede. Vi sada želite da dođe straža, da vas se izbaci kako bi bili žrtva i kako bi dobili medijsku pozornost. Vi to želite. O deložacijama možete govoriti u 13 sati kada je vrijeme za slobodni govor. Molim vas zadnji puta da sjednete - poručio mu je Jandroković. 
Pernar nije odustajao, optužio je Jandrokovića da ne priznaje demokratske standarde i da krši poslovnik kako bi suzbio svaku raspravu. 

- Oduzimam vam sada pravo govora. Izađite van sami, ako nećete izaći, morat ću zatražiti stražu da vas izvede - kazao je Jandroković. 
- Slobodno šaljite stražu na mene, ja sam spreman ići do kraja svaki puta kad ćete kršiti poslovnik - vikao je Pernar. 
Jandroković oduzeo pravo sudjelovanja u raspravi do kraja dana i odredio stanku. Pernar nije želio samovoljno izaći iz sabornice pa je morala intervenirati straža.  

- Ovo je politika HDZ-a. Ovo je politika kojom Jandroković vodi sjednice. Ovo je način na koji se suzbija svaka rasprava - vikao je Pernar dok su ga iznosili iz Velike vijećnice. 

Negodovao je što je HNS-ova zastupnica govorila o uhljebljivanju Mostovaca u Metkoviću što predsjedavajućem Jandrokoviću nije skretanje s teme, dok njemu nije dopustio da govori o deložaciji. 

Podsjetimo, Pernara su i jučer iznosili iz sabornice jer se oglušio na zahtjev predsjedavajućeg Siniše Hajdaš Dončića da napusti sjednicu.

Pernara opet nosili iz Sabora: "To je po Hajdaševoj direktivi"
Pernara opet nosili iz Sabora: "To je po Hajdaševoj direktivi"

Nakon dobivene dvije opomene zbog dobacivanja iz klupe te nakon zahtjeva predsjedavajućeg da se udalji sa sjednice, Pernar je ostao sjediti na svom mjestu, te zahtjevao da mu se povuče opomena. Nakon određene petominutne stranke morala je intervenirati saborska straža i fizički ga iznijeti.

Pernar je dobacivao iz klupe zastupniku nacionalnih manjina Furiu Radinu koji u ime Kluba govorio o referendumskim inicijativama.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Izbacivanje iz Sabora po direktivi Hajdaš Dončića.

Posted by Ivan Pernar on Monday, 2 July 2018
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a