Obavijesti

Promo sadržaj

Pet stvari koje niste znali o pametnom telefonu Huawei P9

Pet stvari koje niste znali o pametnom telefonu Huawei P9
7

Tajne ne kriju samo srednjovjekovni dvorci ili dame iz ljubavnih romana, Huawei P9 Blue isto krije neke funkcije za koje do sad niste znali te vas uvijek može iznenaditi uistinu zanimljivim novotarijama koje olakšavaju svakodnevni život

Huawei P9, jedan od najboljih flagship pametnih telefona ove godine i osvajač EISA-ine nagrade za najbolji pametni telefon po izboru kupaca u Europi, od nedavno je dostupan u novoj plavoj boji. Inspiriran šarenilom i drskošću pop-art pokreta, P9 Blue odražava svu strast i glamur svijeta mode što je rezultirao prekrasno dizajniranim pametnim telefonom s mnoštvom naprednih značajki koji će postati nezaobilazan dio vašeg omiljenog modnog stila. Osim vrhunske dvostruke kamere razvijene u suradnji s Leicom koja omogućuje snimanje svakog detalja, čime će ovaj pametni telefon zadovoljiti potrebe svih ljubitelja mode, kao i ostalih koji posebnu pažnju pridaju i najsitnijim detaljima, Huawei P9 Blue ima podršku i za brzo punjenje koje omogućuje da u svega pola sata napunite pola kapaciteta baterije. No to nije sve. Svega 10 minuta punjenja dovoljno je za 3-4 sata razgovora putem GSM mreže. No, uz ove svima poznate stvari, ovaj pametni telefon krije i nekoliko manje poznatih, a vrlo zanimljivih značajki.

Pokreti člancima prstiju

Jedna od zanimljivosti Huawei uređaja je i aktiviranje različitih značajki korištenjem članaka prstiju. Prilikom jednog kucanja po zaslonu, snimit će se fotografija zaslona. Kada člankom prsta obilježimo određenu površinu, snimit će se fotografija samo tog dijela. Ako člankom prsta dva puta kucnemo po ekranu, uređaj može početi snimati video zaslonskih radnji u izborniku pametnog telefona. To je koristan alat kojeg korisnik kasnije može upotrijebiti prilikom prezentacija i sličnih aktivnosti. Ako člankom prsta po ekranu napravimo pokret u obliku slova „S“, telefon će omogućiti spremanje slike većeg dijela internetske stranice.

Na sličan način mogu se aktivirati i četiri izabrane aplikacije. Ukoliko člankom prsta na ekranu napravite pokrete u obliku slova „c“, „e“, „m“ ili „w“, pokrenut će se aplikacije koje su pridružene svakom od tih slova.

Novi korisnik

Ovo je uobičajen problem korisnika pametnog telefona. Često neki drugi član obitelji (uglavnom naša djeca) ili netko od prijatelja želi posuditi naš telefon kako bi obavio telefonski poziv, pronašao nešto na Internetu ili jednostavno igrao igre. Huawei je ponudio rješenje i svaki korisnik pametnog telefona P9 može bez puno komplikacija napraviti dodatne korisničke račune za druge korisnike. Postoji i mogućnost kreiranja gostujućeg korisničkog računa – takav korisnik može koristiti telefon, ali bez pristupa slikama, galeriji, itd. Vlasnik telefona odlučuje može li drugi korisnik uspostaviti poziv ili poslati poruke. Na taj način štiti se privatnost vlasnika, koji može posuditi svoj predivni P9 Blue bez ikakvih briga.

Geste na čitaču otiska prsta

Čitač otiska prsta uglavnom se povezuje sa zaštitom naših podataka i jednostavnim otključavanjem zaslona. U djeliću sekunde nakon dodira omogućen je pristup našem pametnom telefonu. No, čitač otiska prsta na Huaweiju P9 vrlo je praktičan alat i za olakšavanje svakodnevnih aktivnosti. Dodirom čitača moguće je uključiti kameru, pokrenuti video snimanje, odgovoriti na poziv ili isključiti jutarnju budilicu. Klizeći pokret odozgo prema dolje spustit će traku s obavijestima, a unutar galerije, pokret preko čitača omogućuje prelistavanje fotografija. Jednostavno i praktično!

Potpis na zaključanom zaslonu

Svakom od nas može se dogoditi da negdje zaboravi svoj pametni telefon. Možemo ga ostaviti na stolu u restoranu ili u taxiju. Zbog zaključanog zaslona, nalaznik nema mogućnost provjeriti kome uređaj pripada, no, postoji rješenje i za taj problem. U postavkama zaključavanja zaslona, korisnik može postaviti svoj potpis koji će biti vidljiv prilikom pokušaja otključavanja zaslona. Najkorisnije bi bilo napisati vlastito ime i prezime uz neki drugi broj na koji nas se može dobiti, a zahvaljujući ovoj funkciji ponovno možemo pronaći svoj uređaj ukoliko ga negdje izgubimo.

Univerzalni pretraživač

Često se zna desiti da potrošimo puno vremena dok na svom pametnom telefonu pronađemo određenu aplikaciju, kontakt ili SMS poruku u mnoštvu podataka. No, Huawei P9 i ovdje može pomoći svom vlasniku. U samo nekoliko trenutaka, uz pomoć ovog pretraživača može se pronaći sve što se nalazi na telefonu i to jednostavnim utipkavanjem naziva onoga što tražimo. Pretraživač se može pokrenuti na bilo kojem zaslonu i to potezom prsta od sredine prema dolje. Pretraživanje aplikacija, kontakata ili poruka više nikad neće predstavljati gnjavažu.

Zaključak

Sve navedene značajke samo su dio mnoštva iznenađenja koje Huawei P9 Blue krije za vas. Ovaj predivan uređaj dizajniran je kako bi svojim korisnicima što je više moguće olakšao svakodnevan život.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, FB Huawei Showcase aplikaciju, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Mobile Hrvatska Twitter.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.