Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Petar (93) i Barica (90) su u braku sedamdeset godina

Petar (93) i Barica (90) Šantić iz okolice Zagreba smatraju da se u braku treba svađati, ali i miriti. Najvažnije je, smatraju, povjerenje u partnera

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
14 komentara

Petar je upoznao svoju Baricu sredinom 30-ih dok je s dečkima bio vani. Ne sjeća se detalja, ali zna da bez nje ne može živjeti. Petar (93) i Barica (90) Šantić iz Gornje Bistre kraj Zagreba proslavili su 70 godina braka. Toliko su dugo zajedno da se više ne mogu sjetiti kako su se točno upoznali. Nakon godinu i pol zaruka vjenčali su se 1938. godine u crkvi Sv. Nikole. Nešto dalje sagradili su kuću. Barica se brinula za sina i kćer, a Petar radio u šumariji i svirao violinu po svadbama.
- Vjenčao sam oko 150 mladih. Puno njih je umrlo prije mene. Tajna dugovječnog braka? Puno se svađajte pa pomirite. I sve će biti dobro - priča veselo Petar dok ga Barica s ljubavlju gleda.
- Baka i djed ne mogu živjeti jedno bez drugog. Jedan drugog drže na životu, to je činjenica. Da je meni doživjeti toliki staž - dodaje 38-godišnji unuk Marijan Mravunac, koji je u braku 13 godina. Sretne supružnike razveselili su poklonom i čelnici općine. Doživotno su ih oslobodili plaćanja komunalnih troškova.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message